Planul de a imbina cele trei platforme detinute de compania Facebook (respectiv Facebook, Instagram si WhatsApp) a fost anuntat cu mai mult de un an inainte, insa acum este prima oara cand sunt luati pasi concreti in aceasta directie.

Fuziunea Messenger, WhatsApp si Instagram se va realiza la nivelul stocarii de informatii, iar cele trei vor continua sa fie aplicatii diferite. Cu toate acestea, vei avea posibilitatea de a trimite texte catre oricare dintre cele trei servicii de chat utilizand doar una dintre acestea.

Astfel, ultimul update anuntat de Facebook se refera la imbinarea chatului de Instagram cu cel de Facebook Messenger. Un articol publicat de The Verge anunta schimbarea pe care cea mai populara platforma de social media o pregateste pentru utilizatorii ei.

Aparent, in momentul in care au deschis aplicatia de Instagram de pe mobil, utilizatorii din SUA au observat un pop-up neobisnuit, prin care erau anuntati ca pot face un update pentru functia de chat.

Printre altele, update-ul de la Facebook promite chaturi pline de culoare, posibilitatea de a reactiona cu orice emoji doresti, de a raspunde prin glisare si de a interactiona cu alti utilizatori de Facebook.

Daca accepti actualizarea, iconita de mesaje de pe Instagram este inlocuita cu logo-ul de la Facebook. Cei care si-au facut update-ul au observat ca chatul devine extrem de colorat, insa posibilitatea de a vorbi cu utilizatorii de Facebook nu exista inca.

Iata ce a declarat un reprezentant Facebook despre aceasta schimbare: „Vrem sa construim cea mai buna experienta de mesagerie posibila! Stim ca oamenii vor sa trimita mesaje intr-o maniera rapida, simpla, de incredere si privata […] Eforturile noastre isi propun sa conduca la servicii de mesagerie criptate end-to-end si sa includa modalitati de a te conecta la prieteni si familie printr-o singura platforma. Dupa cum va asteptati, inca mai sunt aspecte care trebuie discutate si evaluate avand in vedere faptul ca acest proiect se afla la inceput si exista detalii care inca nu au fost stabilite.

Conform acestei declaratii, fuziunea dintre cele trei platforme este menita sa imbunatateasca experienta de utilizator si sa faciliteze comunicarea dintre serviciile de chat. Cu toate acestea, schimbarea pare sa aduca mai multe avantaje celor de la Facebook. Din moment ce userii aplicatiilor vor fi mai implicati in ecosistemul companiei din San Francisco, scad sansele ca acestia sa se indrepte spre alte companii care le-ar putea oferi servicii asemanatoare.

De asemenea, unificarea dintre cele trei servicii de chat intr-o singura platforma de mesagerie a fost anuntata de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, care a subliniat faptul ca aceasta va fi criptata end-to-end. Cu toate acestea, exista riscul sa apara un caz antitrust, iar aceasta fuziune sa fie interzisa de catre FTC.

Pentru a rezolva aceste probleme, compania trebuie sa clarifice modul in care datele utilizatorilor vor fi protejate in timp ce sunt partajate intre diverse servicii. Fuziunea celor trei servicii de chat se face la nivelul stocarii informatiilor, asa ca este normal sa ridice semne de intrebare in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *