Stii momentul in care vrei sa afli mai multe despre o persoana? O cauti pe Google si apoi accesezi pagina acesteia de Wikipedia (daca exista), precum si alte site-uri in care este prezent numele persoanei pe care o cauti. Uneori, acest proces poate fi obositor sau chiar inutil, motiv pentru care Google lanseaza o noua functie – People Cards.

Ce inseamna People Cards? Este vorba despre carti de vizita virtuale, prin care cei care te cauta pe Google pot afla mai multe despre tine fara sa fie nevoiti sa acceseze pagini afiliate numelui tau. Aceasta functie vine in sprijinul influencerilor, al antreprenorilor, freelancerilor si oricui vrea sa fie gasit pe Internet cu minimum de efort.

Se poate ca aceasta functie sa iti aminteasca de LinkedIn, platforma de business pe care utilizatorii o acceseaza pentru a se angaja sau pentru a angaja, dar si pentru a ramane la curent cu ce se intampla in lumea afacerilor online.

Cartile de vizita virtuale au fost lansate in India si momentan sunt disponibile doar in India si in limba engleza. In functie de feedback-ul primit, Google planuieste sa le introduca in toata lumea. Iata ce a declarat Lauren Clark, Product Manager la Google, pe blogul companiei:

Atunci cand cautati persoane faimoase pe Google, este usor sa gasiti informatii despre diverse personalitati cunoscute: cautati numele lor si veti gasi deseori panouri unde sunt organizate informatii despre acestea din diverse surse de incredere, toate intr-un format usor de urmarit. Dar ce se intampla cand cautati persoane care nu sunt celebre sau chiar cand va cautati propriul nume? Nu este intotdeauna usor sa gasiti persoana sau informatiile pe care le cautati. Pana la urma, exista multe persoane care au acelasi nume si este greu de stiut cine este cine pe Internet.

Aceasta adauga ca Google a gandit o serie de mecanisme menite sa protejeze utilizatorii impotriva continutului de tip spam sau abuziv. In cazul in care gasesti informatii de slaba calitate sau false, este foarte usor sa accesezi linkul de feedback pentru a raporta continutul inadecvat.

Cum creezi o carte de vizita virtuala?

Cartile de vizita online sunt menite sa ajute influencerii, antreprenorii, potentialii angajati, freelancerii si orice alte persoane fizice care desfasoara activitati independente, facandu-i mai usor de gasit pe Google. Astfel, daca te regasesti intr-una dintre aceste categorii, va trebui sa iti creezi si tu o carte de vizita utilizand functia People Cards. Iata cum vei proceda!

  1. Conecteaza-te la contul tau de Google.
  2. In bara de cautare, introdu formularea „add me to Search”.
  3. Alege o imagine (poate fi fotografia de profil a contului tau Google), introdu cateva detalii despre tine (nume, locatie, domeniu de activitate etc.) si adauga un site unde pot fi gasite mai multe informatii despre tine.

Nu poti crea decat un singur People Card per cont de Google si va trebui sa iti confirmi identitatea folosind un numar de telefon. In cazul in care doresti sa iti stergi cartea virtuala, poti face asta oricand accesand setarile contului tau de Google.

Dupa cum vezi, crearea unei carti de vizita virtuale pe Google este un proces extrem de simplu si rapid. Cu ajutorul acesteia, vei putea sa te conectezi mai usor cu branduri si persoane interesate de serviciile tale si sa castigi mai multi bani online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *