Afacerile în mediul online au crescut destul de repede în ultimii ani și aceasta industrie a devenit una foarte competitivă. Când te gandești la câte magazine sunt peste tot în lume, este ușor de spus că afacerea ta va trebui să vină cu multe modalități de a atrage mai mulți clienți decât restul.

Deci, care ar fi cea mai bună opțiune pentru tine și afacerea ta? Reducerea prețurilor nu mai este o opțiune. Deținerea unui produs excelent ar putea părea inexistent, deoarece piețele au devenit atât de diverse, punând consumatorul în dificultatea de a alege. Deci, cum poți să-ți faci afacerea să iasă în evidență?

Iată 4 modalități care te vor ajuta pentru a-ți creste afacerea în mediul online:

1. KYC (Cunoaște-ți clientul)

Nu contează în ce ramură de afaceri te afli, clienții sunt ceea ce îți mențin afacerea în viață. Este extrem de important ca atunci când vinzi ceva, că o faci fizic sau prin Social Media Marketing, să îți vizezi corect publicul. De exemplu, dacă vinzi articole de bucătărie, cum ar fi oale, tigăi și ustensile de gătit, nu este suficient să vizezi doar femeile.Trebuie să le afli obiceiurile de cumpărături, grupa de vârstă și venitul pentru a crea o strategie de marketing adecvată. Nu toate femeile sunt interesate să cumpere articole de bucătărie și, desigur, nu numai femeile, ci și bărbații. Pentru afacerile online este extrem de important să utilizezi rapoartele generate de catre platformele Social Media pentru a obține date demografice ale clienților tăi. Prin utilizarea conturilor de social media, poți verifica profilul urmăritorilor având o întelegere mai bună asupra acestora.

De exemplu, aruncă o privire la comentariile pe care aceștia le lasă la produsele tale. Prin utilizarea rețelelor de socializare poți monitoriza de îndeaproape mențiunile paginii tale.
Cunoașterea clienților și luarea de notițe despre aceștia, te poate ajuta cu siguranță să-ți poziționezi mai bine produsele, îmbunătățindu-ți descrierile și campaniile de marketing.

2. Cunoaște-ți concurența

Acest proces este similar cu cel de cunoaștere a clienților tăi. Aruncă o privire la concurența și produsele lor și asigură-te că iei notițe despre ceea ce oferă și ce gamă de prețuri au produsele lor. Fă o analiză a campaniilor și strategiilor lor de marketing pentru a vedea ce lipsește în a voastră și a lor.

De asemenea, aruncă o privire atentă pe rețelele lor sociale și la urmăritorii lor, acordând o atenție deosebită modului în care interacționează cu clienții lor.
Procedând astfel, poți înțelege mai bine concurența și îți vei imbunătăți strategia și campaniile de marketing.

Fii conștient de faptul că reproducerea strategiei concurenței nu te va ajuta deloc, deoarece oamenii sunt diferiți și ceea ce funcționează pentru un individ, nu funcționează pentru toți. Originalitatea este cel mai bun mod de a ieși în evidență.

3. SEO

Ce este SEO?
SEO este prescurtarea noțiunii de „search engine optimization”, care înseamnă „optimizare pentru motoarele de căutare”.Concret, SEO este procesul prin care un site poate obține trafic din rezultatele organice, editorial sau naturale, afișate de către motoarele de căutare precum Google.

Pentru a înțelege mai bine ce este SEO și cum te poate ajuta să atragi trafic pentru site-ul tău și, implicit, potențiali clienți pentru afacerea ta, trebuie să te gândești la motoarele de căutare ca la un site pe care realizezi o căutare (scrisă sau vocală), cu scopul de a gasi o soluție la o problema, iar Google, Yahoo, Bing sau orice alt motor de căutare pe care il utilizezi iți va raspunde cu o listă lungă către alte pagini web care au potentialul de a-ti oferi raspunsul.

Un lucru e cert: dacă vrei ca site-ul afacerii tale să aibă o vizibilitate crescuta in Google, acesta trebuie să îndeplinească criteriile impuse de acesta și să ofere cel mai bun rezultat posibil pentru a avea sansa de a fi afișat în top 3 – 5, sau chiar pe locul 1 in lista de rezultate organice.

De aceea, SEO este important pentru afacerea ta. Site-ul tău are nevoie de optimizare pentru a îndeplini atât cerințele exigente ale motoarelor de căutare, cât și nevoile punctuale ale oamenilor care realizeaza zilnic căutari pe Internet, prin intermediul acestor motoare.

4. SOCIAL MEDIA MARKETING

Unul dintre cele mai bune instrumente pentru marketing este utilizarea Social Media. Primul pas ar fi identificarea locului în care se află clienții și a platformei pe care o folosesc cel mai mult. După ce afli, fă un profil pe acea platformă de socializare și începe să-ți promovezi produsele.

Prin intermediul Social Media Marketing, îți poți prezenta activitățile de zi cu zi ale afacerii, făcând imaginea accesibilă publicului pe care dorești să îl vizezi.

În afară de promovarea produselor, mesajele tale de pe rețelele de socializare ar trebui să ofere un aspect din culise al afacerii de zi cu zi și să ofere sfaturi utile de care clienții tăi pot beneficia. De asemenea, poți utiliza rețelele de socializare pentru a-ți chestiona clienții și pentru a obține opinia lor despre modul în care îi poți ajuta mai bine.

O altă modalitate de a utiliza rețelele sociale este să-ți inviți clienții să posteze o fotografie a produsului tău pe perete sau în feedul tău.

Acest lucru îți permite să construiești o relație mai bună cu clienții tăi și să îți faci marca să pară mai umană. Mai mult, îi face pe clienți să se simtă ca și cum ar face parte din comunitatea ta și stabilește factorul de încredere care are un impact pozitiv asupra vânzărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *