Faptul ca anul 2020 a fost un an special din toate punctele de vedere nu mai este un secret pentru nimeni. Imprevizibilul care a marcat acest an nu pare sa se opreasca, motiv pentru care este bine sa ne uitam la cifrele adunate in prima jumatate din 2020 si sa incercam sa ne construim o perspectiva de ansamblu.

Anul 2020 a pus la incercare nenumarate afaceri de mica anvergura, antreprenori aflati la inceput de drum si business-uri din zona de travel sau de food. Cu toate acestea, nu toate afacerile au avut de suferit in urma pandemiei. Publicatia Forbes a dedicat un articol companiilor care au prosperat in prima jumatate a anului 2020.

Pentru ca nimeni nu stie exact ce se va intampla in viitor, este important sa observi cum arata domeniile care au castigat incasari fenomenale in acest context neasteptat. Asadar, iata care sunt afacerile care au avut parte de profit in timpul pandemiei de coronavirus!

Retaileri online

Nu ar trebui sa surprinda pe nimeni faptul ca retailerii online au avut parte de incasari surprinzatoare in prima jumatate a anului 2020. Astfel, cei care au ales sa faca bani din Amazon au putut vedea cu ochii lor cum cifra de afaceri a crescut – in mai putin de 6 luni, valoarea Amazon a crescut cu peste 1.000$.

Solutii alternative pentru locul de munca

Din moment ce angajatii nu se mai puteau deplasa la birou, foarte multe companii si-au continuat activitatea remote. Dintre toate alternativele pentru intalnirile traditionale de la birou, Zoom a fost liderul detasat de pe piata.

Supermarketuri

Industria supermarketurilor nu a avut decat de castigat. Pe masura ce restaurantele se inchideau, supermarketurile au ramas un business esential, de unde se aprovizionau cei care voiau sa gateasca acasa sau doar sa faca rost de strictul necesar. De asemenea, concurenta a scazut din moment ce oamenii se indreptau doar spre cel mai apropiat magazin de casa lor. Drept urmare, preturile au crescut, iar proprietarii de supermarketuri nu au mai fost preocupati de crearea unor oferte care sa combata competitia.

Produse de igienizare

Dupa cum te astepti, aceasta industrie a avut parte de o crestere spectaculoasa. De altfel, foarte multe persoane declara ca, de acum inainte, intentioneaza sa investeasca mai multi bani in achizitionarea de produse de igienizare.

Studio videochat

Industria de videochat a avut parte de castiguri fenomenale la nivel mondial. Conform unui articol publicat de HotNews in iunie, cifra de incasari din videochat a crescut cu aproximativ 40%

Producatori de bauturi alcoolice

Consumul de bauturi alcoolice a crescut in timpul autoizolarii. Persoanele care stateau acasa organizau petreceri pe Zoom, pentru care achizitionau bauturi de la producatorii si importatorii care s-au bucurat de cresterea cifrei de afaceri in acest timp.

Canale de entertainment

Timpul petrecut acasa a fost umplut cu seriale si filme online. Liderul de piata a fost Netflix, compania care a castigat peste 16 milioane de abonati noi in primele patru luni ale anului 2020.

Dupa cum observi, lumea este in continua schimbare si cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa ramai la curent cu noutatile din lume. De aceea, iti propunem un articol in care analizam care sunt cele mai profitabile joburi din 2020 si iti punem la dispozitie nenumarate ghiduri, trucuri si strategii care te invata cum trebuie sa procedezi pentru a castiga bani online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *