Faimoasa platformă s-a mai gândit la un mod prin care creatorii de conținut să poată să obțină venituri. Dacă în 2017 ea lansa funcția Super Chat, care permitea celor ce vizionau un live-stream să plătească pentru ca ceea ce comentau să apară cât mai sus în chat, acum Youtube mai vine cu ceva nou.

Pe 20 iulie gigantul media a anunțat funcția Super Thanks. Youtube a început să testeze Super Thanks în februarie când încă era denumită Applause. Între timp ea a fost redenumită pentru a face conexiunea dintre Super Chat și Super Thanks cât mai evidentă.

Cum funcționează?

În esență, utilizatorii vor avea la dispoziție pachete cumprinse între 2 și 50$ pe care le pot cumpăra. Vedeta, influnecer-ul sau vlogger-ul pe care-l urmăresc va putea să vadă mica donație și să mulțumească personal.

„Fanii care urmăresc acum creatori de conținut pe Youtube pot cumpăra acum un Super Thanks pentru a își arăta aprecierea. În momentul achiziționării pachetului dorit utilizatorii vor vedea un GIF care îi va felicita” , a declarat managerul de produs pentru Paid Digital Goods, Barbara Macdonald.

Tot aceasta mai punctează că cel mai ușor mod de a ne gândi la Super Thanks e ca la un borcan cu bacșiș pe care utilizatorul de conținut îl strânge pe lângă veniturile principale de pe Youtube.

bani pe youtube

Până acum funcția e disponibilă în 68 de țări cu planuri de a se extinde.

Tot mai multe variante de a face bani pe Youtube

În ultimii ani Youtube a venit cu mai multe opțiuni de venit pentru utilizatorii săi. Înainte de Super Chat și Super Thanks, gigantul media a mai lansat și Super Stickers, o altă formă de a mulțumi și dona bani pe platformă. Ele pot fi folosite doar în live-streams și premiere în chat-ul dedicat lor.

Potrivit Youtube, pentru a beneficia de Super Chat, Super Sticker si Super Thanks creatorii de conținut au nevoie de un cont cu cel puțin 1000 de subscriberi.

Toate aceste noutăți vin pe fondul unei reticențe a utilizatorilor Youtube de a folosi doar reclamele ca sursă de venit. Astfel s-a încercat găsirea unei soluții care să compenseze asta. Conform unor statistici interne ale Youtube, 100,000 de utilizatori au folosit până acum funcțiile Super Chat și Super Stickers. Unii dintre ei câștigă și 400$ pe minut. Reprezentanții Youtube au declarat că au aceleași așteptări sunt și pentru Super Thanks.

Așa că dacă te gândeai cum să mai faci bani din Youtube iată că ai o nouă variantă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *