Exista multe persoane care nu au auzit de Triller pana in momentul in care India a interzis aplicatia TikTok, iar SUA a anuntat ca va proceda la fel. Pentru aceste persoane, Triller nu este decat una dintre companiile care incearca sa ocupe locul liber lasat de TikTok odata ce este interzis – cum este cazul Instagram Reels.

Cu toate acestea, Triller a aparut in 2015, inainte de lansarea TikTok. Triller este una dintre companiile care declara ca nu au fost nevoite sa investeasca sume foarte mari de bani in strategia de marketing. Fiind o aplicatie destinata promovarii de muzica, Triller a devenit faimos fiind recomandat de celebritati precum Alicia Keys, Cardi B, DJ Khaled sau Eminem. Pana si presedintele american Donald Trump are un cont de Triller.

Totusi, stirile despre TikTok reprezinta un moment de turnura pentru compania Triller. Conform lui Rahul Titus (Head of Influence, Ogilvy): „In ultimele 3 saptamani, Triller s-a descurcat mai bine ca niciodata. Persoanele care se ocupa de aceasta aplicatie si-au dat seama ca daca Triller nu reuseste sa creasca acum, nu o va face niciodata”.

De altfel, studiile arata faptul ca rata de implicare a utilizatorilor TikTok a scazut cu 7% in ultima luna. Explicatia consta in faptul ca multi dintre TikTokeri se feresc sa creeze continut pe o aplicatie care ar putea disparea in curand. Se pare ca multi dintre utilizatorii TikTok se indreapta acum spre Triller. Iata care este diferenta dintre cele doua platforme!

  • Editare video. In timp ce TikTok include sute de efecte prin care poti sa iti personalizezi continutul, Triller este conceput pe un model AI si iti pune la dispozitie o gama limitata de tool-uri pentru editare.
  • Audio. In schimb, Triller iti permite sa utilizezi sunete din propria librarie muzicala, precum si din aplicatiile Spotify si Apple Music. Acesta este un avantaj major fata de TikTok, care nu include decat sunete existente in propria aplicatie.
  • Algoritm. Videoclipurile care apar pe pagina Explore din Triller sunt alese in functie de categorii, hashtaguri, utilizatori in trending. Pe de alta parte, TikTok analizeaza preferintele si istoricul utilizatorilor pentru a le oferi clipuri pe gustul lor.
  • Utilizatori. Cu peste 800 de milioane de utilizatori, TikTok depaseste detasat numarul de utilizatori Triller (aproximativ 65 de milioane).

In perioada urmatoare, este foarte posibil ca Triller sa aduca functii noi aplicatiei si sa investeasca in partea de user experience.

Aplicatia poate fi descarcata de pe orice telefon, accesand Google Play sau App Store. Cand iti creezi un cont, poti alege dintre optiunile de user si creator. Singura diferenta dintre cele doua este ca un cont de creator iti permite sa pornesti campanii financiare.

Influencer pe Triller

Aplicatia Triller le permite influencerilor sa interactioneze cu comunitatea lor de urmaritori prin videoclipuri creative. De asemenea, influencerii pot face bani din Triller daca aleg sa porneasca o campanie, sa colaboreze cu branduri si sa promoveze diferite produse si servicii.

Daca vrei sa fii influencer pe Triller, poti participa la challenge-uri si poti crea propriile provocari. De asemenea, poti utiliza hashtaguri pentru a-ti promova continutul si poti colabora cu alti utilizatori. Noi suntem de parere ca merita sa-i acorzi o sansa acestei aplicatii, mai ales ca se afla intr-o etapa de expansiune pe plan mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *