Nicio conversatie despre streaming nu poate exclude platforma Twitch, intrucat aceasta este o parte deosebit de importanta a ecosistemului digital, in special atunci cand este vorba de gaming. Twitch este cea mai mare platforma de live streaming in acest moment, iar cifrele sunt impresionante.

In 2019, Twitch a ocupat primul loc in topul platformelor de acest tip, intrucat orele de vizionare s-au contabilizat in contul acestei platforme in cuantum de 73% din total, celelalte platforme impartind restul de 27 de procente.

Tocmai de aceea, orice streamer de succes, fie ca foloseste PC, tableta, telefon sau consola, trebuie sa aiba un cont de Twitch unde poate fi urmarit de comunitatea uriasa. YouTube, Facebook si Mixer incep sa se dezvolte usor in aceasta directie, insa Twitch este de departe “locul in care vrei sa fii” daca vrei sa oferi continut video si sa castigi bani din jocuri online.

Pregatirea pentru streaming

Cele mai bune parti ale platformei Twitch sunt accesibile numai daca ai un cont. Astfel, daca vrei sa interactionezi si sa te bucuri de continut video pe aceasta platforma, va fi necesar sa iti faci cont. Acelasi lucru este valabil si pentru cei care vor sa intre pe lista creatorilor de continut. Practic, acesta este inceputul: crearea unui cont.

Crearea contului este un proces foarte simplu, iar daca vrei sa fii creator de continut, nu va fi necesar sa parcurgi decat un pas in plus. Iata ce trebuie sa faci!

1. Asigura-te ca ai inteles regulile comunitatii in care intri. Cel mai bine ar fi sa citesti intreaga pagina de recomandari legale ale platformei Twitch, insa daca nu vrei sa faci asta, ar trebui sa te familiarizezi macar cu regulile comunitatii inainte sa deschizi un cont. Poti adauga bookmark catre pagina de reguli, fiindca update-urile sunt destul de frecvente.

2. Crearea contului. Pe un computer, lucrurile sunt cat se poate de simple. Trebuie doar sa apesi butonul de “Sign Up” si sa completezi formularul de inscriere. Pe dispozitivele mobile, va fi necesar sa instalezi aplicatia Twitch. In plus, recomandarea platformei este de a te inregistra intai cu numarul de telefon, dupa care poti completa profilul cu o adresa de email.

3. Seteaza autentificarea in 2 pasi. Acest detaliu este obligatoriu atunci cand vrei sa creezi continut si sa poti sa transmiti live jocuri din care scoti bani reali. Cu toate acestea, indiferent de dispozitivul pe care vrei sa il folosesti pentru a juca si transmite, aceasta autentificare in 2 pasi poate fi setata numai de pe computer. Astfel, logheaza-te in contul de Twitch de pe desktop sau laptop si seteaza aceasta functie de securitate de acolo.

Ce software sa folosesti pentru live streaming pe Twitch?

Atunci cand vrei sa transmiti de pe un computer, recomandarea este ca incepatorii sa aleaga encodere software numai atunci cand nu au encodere hardware. Motivele sunt multe, insa acestea se reduc la accesibilitate si costuri scazute.

Fiecare soft de acest tip vine cu beneficii si neajunsuri, asadar va trebui sa alegi in functie de necesitatile pe care le ai. Iata care sunt cele mai populare astfel de encodere:

  • OBS Studio: alegerea standard pentru foarte multi creatori noi de continut, acest program este gratuit si compatibil cu mai multe platforme;
  • Streamlabs OBS: aceasta versiune a OBS are cateva functii excelente care iti vor permite sa faci bani din jocuri si streaming. Neajunsul este ca poate fi folosit numai cu Windows;
  • Xsplit: o solutie foarte buna pentru streamerii care vor sa incerce un soft contracost, intrucat nu ai la dispozitie cele mai bune functii decat daca achizitionezi varianta full;
  • vMix: aceasta este optiunea pe care trebuie sa o iei in calcul atunci cand hotarasti sa devii streamer profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *