Când ne gândim la cum să facem bani online ne gândim la rapiditate și la o platformă socială intuitivă, modernă și care să ne ofere exact ce avem nevoie. Totuși, câteodată să alegi poate să fie foarte complicat așa că noi îți venim în ajutor și îți spunem care sunt diferențele dintre cei doi giganți social media și care ar fi potrivit pentru tine.

Poate că te uiți la ele și te întrebi cum ai putea să faci bani din advertising pe cele două aplicații. Ei bine trebuie să ții cont că ambele sunt platforme foarte vizuale care impun totuși niște limite în cum interacționezi cu followerii tăi.

De ce Snapchat?

Snapchat te lasă să postezi story-uri cu o valabilitate de 24 de ore. Poți posta atât poze cât și video-uri, în timp ce pe TikTok ai voie doar conținut video. Un alt aspect interesant e că Snapchat e mult mai personal astfel că poți să fii informal și mai relaxat. Mai ales că toate profilele sunt din start private așa că trebuie să-l muți tu pe public, doar dacă îți dorești, ceea ce îseamnă mai puțină presiune pe tine.

Te poți folosi de Snapchat să oferi follower-ilor tăi o perspectivă mai personală, dacă asta vrei. Să le oferi acces la ceva ce în mod normal nu ar avea. Poate cum e o zi din viața ta sau poate le poți arăta un eveniment special. Creează-ți o comunitate online mai intimă, mai aproape de tine.

Spotlight

La începutul anului, Snapchat a introdus un nou feature care face concurență directă TikTok-ului: Spotlight. Acesta e un tab nou în care vei găsi promovate clipuri scurte create de utilizatorii Snapchat. Totuși, spre deosebire de Tiktok, pe Spotlight nu poți lăsa comentarii clipurilor iar numele tău de utilizator nu va fi vizibl decât dacă ai peste 18 ani. Clipurile nu pot avea mai mult de 60 de secunde și nu pot fi sponsorizate. Totuși, ele pot fi o metodă bună de a ajunge la o audiență mai mare și de a îți crește comunitatea.

De ce TikTok?

În primul rând pentru că este o aplicație mai nouă. La momentul actual peste 689 de milioane de utilizatori folosesc TikTok în timp ce Snapchat e folosit de 280 de milioane de oameni. Prin urmare ai un avantaj pentru că poți avea mai multi followeri.

În al doilea rând pe TikTok ai o mai mare libertate când vine vorba de de conținut poți publica. Totodată, te poți folosi de challenges pentru a crește popularitatea contului tău. Oricui îi place o provocare bună și dacă mai e și amuzantă poate deveni virală. Și așa am ajuns la al treilea aspect important…

Poți deveni viral

Spre deosebire de Snapchat, pe TikTok conținutul tău poate deveni viral extrem de repede și îți poate aduce un boost neașteptat de popularitate și follloweri. Ca asta să se întâmple alege ce tip de conținut faci fie că vorbim de makeup, idei de ținute, lifestyle sau clipuri amuzante. Alege ceva și mergi pe el.

Acum depinde doar de tine exact ce fel de conținut vrei să faci și ce audiență dorești să ai. Acum știi diferențele cheie dintre cele două platforme și nu îți rămâne decât să alegi.

Snapchat vs Tiktok
Uneori e greu să te decizi ce platformă socială să alegi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *