Vesti bune pentru YouTuberi! Platforma tocmai a anuntat ca introduce un nou update, prin care vanzarile facute prin intermediul YouTube sunt facilitate. Daca ai produse de tipul merchandise, acum ai acces la o noua categorie, menita sa iti cresti cifra de vanzari.

Dupa cum stii, una dintre metodele de a face bani din YouTube, independent de Programul de Parteneriat al aplicatiei, este sa pui la vanzare produse personalizate cu brandul tau pe care fanii tai le pot achizitiona direct din magazinul tau virtual.

In sprijinul acestei initiative, cei de la YouTube au introdus un nou feature pentru live streaming. Atunci cand un utilizator cumpara produsele oferite de tine, acest aspect va fi evidentiat in chatul de YouTube Live. Poti profita de aceasta ocazie pentru a interactiona direct cu utilizatorul respectiv si pentru a-i incuraja pe ceilalti sa ii urmeze exemplul.

Insa acesta nu este singurul avantaj! Iata alte beneficii aduse de noul update pentru a genera mai multi bani din YouTube!

Raportul lunar de performanta

Incepand cu luna Iunie, creatorii de continut de pe YouTube vor avea acces la un tabel in care sunt inregistrate o serie de informatii relevante pentru performanta canalului lor. Acesta include informatii adunate in ultimele 13 luni.

Dupa cum vezi, acest raport iti ofera date referitoare la numarul de vizualizari, de subscriberi, de ore vizualizate, precum si la cifra de venituri adunata in fiecare luna. Gasesti acest tabel in categoria de Channel Overview din YouTube Studio.

Alerte in timp real pentru cumparatori

Pentru ca vanzarea de produse reprezinta una dintre cele mai populare modalitati de a face bani pe YouTube, acum ai acces la datele referitoare la acest tip de cumparaturi in timp real. Daca faci live streaming si cineva achizitioneaza un produs oferit de tine, aceasta informatie va aparea in cadrul chatului si va vizibila pentru toti participantii.

Modul de evidentiere este similar cu cel folosit pentru optiunea de SuperChat sau pentru momentul in care un utilizator devine membru al canalului tau in timpul streamingului. Aceasta alerta este disponibila pentru YouTuberii care isi vand produsele utilizand serviciul Teespring.

Cu ajutorul acestui update, vei reusi sa iti promovezi produsele direct la audienta care te urmareste live. Cu siguranta, vei genera mai multi bani din YouTube astfel, avand in vedere ca exista si utilizatorii care nu stiu ca oferi produse spre vanzare.

Din luna Ianuarie pana in luna Martie a anului 2020, banii obtinuti din vanzarea de produse pe YouTube, din Super Chat si Super Stickers au crescut cu 40%. In acest timp, peste 2 milioane de utilizatori ai acestei platforme au achizitionat astfel de produse.

O alta metoda de a primi bani de la subscriberii tai apare atunci cand acestia isi fac un abonament premium. Alaturi de celelalte modalitatii mentionate anterior, aceasta este o cale de a le demonstra YouTuberilor ca apreciezi continutul pe care il posteaza.

In lunaMai, peste 80.000 de canale au reusit sa faca bani din YouTube prin vanzare de produse personalizate, Super Chat, Super Sticker si abonamente premium. Din acest motiv, se preconizeaza ca vor urma alte update-uri asemanatoare in curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *