Daca vrei sa primesti bani din YouTube, exista mai multe strategii la care poti apela. Una dintre acestea este reprezentata de Programul de Parteneriat YouTube (PPT). Daca vrei sa faci parte din Program, trebuie sa intrunesti anumite criterii de eligibilitate. Totusi, odata ce ai fost inclus, vei avea parte de castiguri garantate.

Programul de Parteneriat YouTube a fost lansat in 2007, dar a fost introdus in Romania abia in 2013. Prin intermediul acestuia, vloggerii romani erau remunerati pentru reclamele care apareau spontan in timpul continutului lor.

In 2018, regulile PPT s-au schimbat si au devenit mai clare. Astfel, YouTuberilor locali le-a fost mai usor sa afle ce trebuie sa faca pentru a fi platiti. Iata ce implica acest Parteneriat in momentul de fata, cum poti sa aplici la el si care sunt beneficiile de care vei avea parte.

Cum poti sa aplici la Programul de Parteneriat YouTube

Daca vrei sa te inscrii in PPT, trebuie sa intrunesti cateva cerinte. In primul rand, trebuie sa ai peste 1 000 de abonati, peste 4 000 de ore valide de vizionare publica in ultimul an, sa ai un cont AdSense si, nu in ultimul rand, sa respecti toate politicile YouTube legate de finantare. Acestea din urma sunt menite sa pastreze platforma video un spatiu sigur, in care nu exista prejudecati, nuditate, continut instigator la ura si altele.

In cazul in care indeplinesti toate criteriile mentionate, poti aplica pentru inscrierea in PPT. Inainte de a fi aprobat, canalul tau va fi trimis spre examinare. In cazul in care esti respins, poti solicita o reexaminare dupa o perioada de 30 de zile. Daca esti acceptat, iti poti seta preferintele pentru anunturi, care iti vor genera bani. Ulterior, in videoclipul tau vor aparea reclame comerciale venite din partea brandurilor care au contract de publicitate cu YouTube.

Ce optiuni ai pentru a genera bani din YouTube?

Exista 5 functii diferite care iti permit sa generezi bani din YouTube, pe care le poti accesa odata ce ai fost acceptat in PPT. Inainte de a beneficia de acestea, trebuie sa aplici pentru fiecare set, iar cei de la YouTube vor hotari daca esti sau nu eligibil pentru ele.

Criteriile de eligibilitate includ numarul de abonati ai canalului tau, varsta ta (trebuie sa ai minimum 18 ani sau sa ai un tutore legal care sa iti administreze platile prin AdSense), precum si numarul de vizionari pe care le aduni in medie la un videoclip. Iata care sunt functiile YouTube care iti aduc bani online:

  1. Abonatii care platesc sa devina membri ai canalului

Daca ai peste 30 000 de abonati si acestia accepta sa faca plati lunare in schimbul unor avantaje oferite de tine, tu vei primi o suma de bani online. Abonatii tai vor primi etichete oficiale si emoticoane.

  1. Raftul de produse

Aceasta sursa de venit se activeaza atunci cand urmaritorii tai cumpara produsele pe care tu le-ai promovat in cadrul videoclipurilor tale. In acest caz, este important sa ai peste 10 000 de abonati. Din pacate, momentan aceasta optiune nu este valabila in Romania.

  1. Super Chat si Super Stickers

Pentru aceasta functie, trebuie sa faci live streaming. In cadrul acesteia, fanii tai vor plati pentru ca mesajele lor sa fie evidentiate in chat, astfel incat tie sa iti fie mai usor sa ii observi si sa le raspunzi la intrebari.

  1. Venit din YouTube Premium

Aceasta functie iti ofera o parte din taxa platita de un utilizator pentru accesul la YouTube Premium, in cazul in care abonatul iti vizioneaza videoclipurile.

  1. Venituri din publicitate

Acestea au loc atunci cand celui care vizioneaza videoclipul i se afiseaza anuntul publicitar cel putin o data. Daca postezi un videoclip mai lung, poti alege ca ad-urile sa apara si in mijlocul acestuia, nu doar la inceput.

Totusi, trebuie sa stii ca discutiile pe teme sensibile nu sunt incurajate de YouTube si ca ele pot duce la demonetizarea canalului tau. Despre acestea poti citi mai multe aici.

Insa exista si alte metode de a face bani din YouTube fara a fi parte din Programul de Parteneriat YouTube. Acestea vor fi discutate in detaliu intr-un articol viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *