In cele ce urmeaza, vei descoperi 10 sfaturi simple, dar eficiente, care te vor ajuta sa produci continut de calitate care va satisface ambele cerinte.
- Thumbnails
Thumbnail-ul este la fel de important precum continutul pe care il oferi. Imaginea acestuia este prima interactiune cu potentialii „spectatori” si ii poate convinge sa dea click pe videoclipul tau. Aici gasesti cateva sfaturi despre cum sa creezi un thumbnail relevant si atractiv pentru videoclipurile tale.
- Capteaza atentia de la inceput
Se spune ca nu exista a doua sansa pentru prima impresie (in engleza, ”you don’t get a second chance to make the first impression”). Asa se intampla si in cazul videoclipului tau, in care primele secunde determina numarul de vizualizari pe care il vei obtine. De aceea, este important sa deschizi clipul intr-un mod atractiv si captivant. De exemplu, daca ai un canal culinar, prezinta in primele secunde rezultatul final si, abia apoi, treci la partea in care explici reteta.
- Strategia „Hub, Hero, Help”

Aceasta strategie se refera la scopul pe care vrei sa il atingi cu videoclipurile tale. Videoclipurile „Hub” sunt menite sa te apropie de audienta ta, cele „Hero” vorbesc despre subiecte actuale, iar cele „Help” ofera ghiduri, sfaturi si recomandari. Google Trends iti pune la dispozitie subiecte actuale, care te pot ajuta sa creezi un videoclip viral.
- Scurt si la obiect!
Este important sa ai un intro, adica o secventa care introduce videoclipul de fiecare data (numele si/sau motto-ul canalului tau), dar acesta nu trebuie sa fie mai lung de 5 secunde. Altminteri, risti sa pierzi interesul celor care au dat click pe video-ul tau.
Aceeasi regula se aplica si atunci cand vine momentul sa editezi. Elimina pauzele de tacere, momentele in care te abati de la subiecte sau cele in care nu iti duci ideea pana la capat. Totusi, daca pastrezi o secventa in care ai divagat de la tema discutiei, compenseaza vizual prin mesaje scrise, imagini sau alte strategii asemanatoare.
- Dimensiunea ideala a unui videoclip
Desi genericul de debut trebuie sa fie scurt, regula este diametral opusa cand vine vorba de lungimea videoclipurilor. Cu cat acestea sunt mai lungi, cu atat timpul de vizionare creste – astfel, atragi algoritmul de partea ta!
- Urca un videoclip de cateva ori pe saptamana
Aparent, canalele de YouTube care posteaza de cateva ori pe saptamana apar mai des in lista de videoclipuri recomandate. Pentru inceput, organizeaza-te astfel incat sa postezi de cel putin trei ori pe saptamana. Acest program te va ajuta sa obtii mai multi abonati intr-un timp scurt. Ulterior, pastreaza un program regulat de postat pentru a fi in concordanta cu algoritmul platformei.
- Organizeaza-te in mod realist
Nu conteaza cat de talentat esti, daca dureaza cateva luni pana postezi un videoclip nou, canalul tau de YouTube nu va creste. Solutia este sa gandesti un plan de lucru accesibil pentru tine, care iti va permite sa urci videoclipuri in mod regulat. Un truc la care apeleaza multi YouTuberi consta in instalarea unui studio video chiar la ei acasa. Daca procedezi la fel, vei reusi sa produci continut de calitate fara sa te mai preocupe aspectul decorului.
- Nu te teme sa intri live
Sa faci live streaming este cea mai rapida metoda de a produce continut. Folosind platforma de YouTube Live, poti sa interactionezi direct cu audienta ta, ceea ce te va ajuta sa obtii mai multi subscriberi.
- Colaboreaza cu alti YouTuberi
Daca vrei sa iti maresti cercul de urmaritori, contacteaza un alt YouTuber din Romania si propune-i o colaborare. Puteti filma cateva provocari (challenge-uri), puteti dezbate despre jocuri online etc. Nu uita sa il mentionezi pe acesta in titlul videoclipului tau pentru a putea atrage vizionari din partea celor care il urmaresc.
- Finalul trebuie sa recomande alte videoclipuri de-ale tale
In ultimele 5-20 de secunde ale videoclipului, ar trebui sa adaugi cateva redirectionari spre alte clipuri postate de tine. Denumite „end screens”, acestea te ajuta sa capeti mai multe vizualizari si sa iti construiesti o comunitate YouTube.
