La început de an, fiecare dintre noi ne propunem să devenim mai buni pe toate planurile. Unul dintre cele mai mari obiective este să devenim mai chibzuiți pe plan financiar. Probabil te-a luat valul cumpărăturilor în ultimile luni ale anului anterior și acum vrei să pui stop cumpărăturilor impulsive. Din fericire, avem pentru tine un ghid pentru shopping sustenabil în perioada reducerilor. Descoperă cum îți poți gestiona mai bine banii și cum poți pune stop cumpărăturilor online necontrolate.

De ce facem cumpărături impulsive?

În termeni simpli, cumpărătul impulsiv se referă la acele momente când te duci la magazin să cumperi o pâine și cheltui 200 de lei. Sau când vezi o reducere online și ai parte de mai multe oferte de la care nu te poți abține. Știm, sunt niște reduceri de nerefuzat pentru oricine. Dar te-ai gândit vreodată că poate fi ceva mai mult de atât?

reduceri-in-magazin-online

S-a dovedit că majoritatea cumpărăturilor sunt influențate de emoții. Cu alte cuvinte, o reducere de preț te poate entuziasma destul de mult. De asemenea, mai există posibilitatea să ai o stare proastă, iar cumpărăturile să te facă să te simți mai bine. Majoritatea cumpărăturilor compulsive sunt influențate de așa-numiții declanșatori emoționali. Printre cei mai cunoscuți se numără stresul, entuziasmul și singurătatea.

Cum poți pune stop cumpărăturilor impulsive?

Știi că este momentul să încetezi să mai faci cumpărături online atunci când cheltuielile tale aproape îți depășesc bugetul. Astfel, ajungi să nu mai poți economisi sau investi în obiectivele tale.

Pentru a pune stop, primul pas este să conștientizezi punctul în care te afli, cât și unde te va duce această situație pe viitor. Chiar dacă în momentul achiziționării, te va face să te simți bine, trebuie să realizezi că îți poate afecta viitorul.

portofel-gol-din-cauza-cumpărăturilor-impulsive

Pasul doi este să îți stabilești un plan bine pus la punct. Să stabilești câte un buget lunar pentru ceea ce este necesar, ce îți dorești, cât și pentru economii.

În ultimul rând, trebuie să te autodiscipinezi pentru a avea rezultate pe termen lung, chiar și în perioada de reduceri online. Avem pentru tine un ghid pentru shopping sustenabil în perioada reducerilor.

Ghid pentru shopping sustenabil în perioada reducerilor

Perioadele de reduceri anuale sunt cele mai riscante pentru buzunarul tău. Atunci te simți cel mai tentat să îți dai peste cap bugetul pentru câteva cumpărături online de nerefuzat.

Pentru a fi sigur că faci cele mai bune alegere, urmează sfaturile noastre cu privire la cumpărăturile din perioada reducerilor online:

  • Gândește-te la o strategie prin care în perioada reducerilor chiar să economisești bani pe articolele vestimentare. Creează o listă cu ceea ce lipsește din dulapul tău și în perioada ofertelor online, cumpără exact ce ai nevoie.
  • Optează pentru piese clasice ce se pot purta pe o perioada mai îndelungată. Trendurile sunt doar un concept care îți afectează bugetul. Evitând piesele ”la moda” ai ocazia să îți personalizezi propriul stilul.
  • Evită să cumperi ceva doar pentru că este super ieftin. De multe ori, ce este ieftin nu este și bun. În schimb, alege piese de calitate pe care le poți utiliza mai mult timp.
femeie-la-shopping-reduceri

Concluzie

Majoritatea cumpărăturilor pe care le facem nu reprezintă cu adevărat o nevoie reală. De aceea, înainte de a cumpăra ceva adresează-ți singur întrebarea ”Chiar am nevoie de acest lucru sau pot face ceva mai bun cu acești bani?” Orientează-te spre a cumpăra nu pentru că este ieftin, ci pentru că îți aduce un folos real acel articol. Sperăm că acest ghid pentru shopping sustenabil în perioada reducerilor te va ajuta să îți organizezi mai bine bugetul. Poți alege diverse aplicații pentru gestionarea mai atentă a bugetului pe care le poți găsi aici.