La inceputul lunii Mai 2020, atat Facebook, cat si Instagram au introdus doua update-uri prin care isi propun sa sprijine afacerile afectate de pandemia de coronavirus. Poti citi mai multe despre „Support Small Business”, noul sticker Instagram, AICI. In cele ce urmeaza, vei descoperi cum poti folosi Facebook pentru a iti gestiona afacerea online mai usor.
In timp ce grupul tinta pentru Instagram sunt afacerile mici, Facebook sustine afacerile locale si sprijina existenta lor in mediul digital. Noua sectiune vine in completarea celor mai recente initiative Facebook, menite sa consolideze afacerile online. Despre acestea, vei putea citi mai multe la finalul articolului. Inainte, insa, iata ce trebuie sa stii despre Business Nearby si cum poti folosi aceasta sectiune in favoarea business-ului tau.
Cum functioneaza?

Functia de Business Nearby le permite utilizatorilor sa identifice care sunt afacerile locale in aria lor geografica. Cu o raza de pana la 800 de kilometri (care poate fi restransa cu ajutorul setarilor), aceasta afiseaza care sunt afacerile din zona, care este orarul de functionare, daca ofera pick-up sau livrare. De asemenea, ofera posibilitatea de a face o rezervare sau de a trimite un mesaj doar prin intermediul aplicatiei.
Cei de la Facebook spun in blogul lor ca aceasta categorie este menita sa ii ajute atat pe clienti, cat si pe cei care detin afaceri. Cei dintai vor reusi sa gaseasca mai usor ce ii intereseaza, iar afacerile vor primi ajutorul de care au nevoie in momentul in care activitatea lor incepe sa se desfasoare prepoderent in mediul online.
Un inbox doar pentru discutii profesionale

Pentru ca brandurile sa comunice mai usor cu publicul lor, Facebook a introdus in Messenger sectiunea de Business Inbox, multumita careia comunicarea cu diferite companii va fi separata de cea personala. Daca detii o afacere, vei putea sa folosesti acest inbox pentru a le raspunde celor care te contacteaza prin pagina de Facebook.
Alte beneficii
De asemenea, cei de la Facebook posteaza pe blogul lor sfaturi, recomandari si strategii pe care afacerile le pot folosi in aceasta perioada. Informatiile vor fi exclusive si nu vor avea acces la ele decat cei care detin o pagina de Facebook in care isi promoveaza afacerea.
Noile schimbari fac parte dintr-un sir de actiuni pe care compania de social media le-a adoptat pentru a sprijini afacerile de mica anvergura. De pilda, in luna martie a anului 2020, odata cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, Facebook a anuntat ca va deschide aplicatiile pentru un total de nu mai putin de 100 de milioane de dolari oferit unui start-up. Din pacate, momentan, imprumutul nu este valabil decat pentru afaceri din SUA si Canada.
De asemenea, a fost lansata Facebook for Business, o platforma menita sa sprijine business-urile locale care au fost afectate de pandemia de coronavirus. In cadrul acestui site, se ofera informatii despre accesul la resurse, asistenta si multe alte solutii la problemele ivite in aceasta perioada fara precedent.
Dupa cum observi, Facebook face tot ce ii sta in putinta pentru a ajuta afacerile locale. La fel se intampla si in cazul celeilalte platforme de socializare, Instagram, despre care poti citi mai multe AICI.