Poate că ai mai auzit termenul, poate că urmărești chiar câteva vlog-uri ale unor persoane cunoscute. Oricum ar fi ești deja familiarizată cu el. Dar ce înseamnă vlog? Ei bine, după cum ne sugerează și numele, vlog-ul nu e altceva decât un blog transpus în forma unui video. Practic, vlog-ul e un jurnal video online. Cele mai multe vlog-uri le vei găsi pe Youtube, platformă pe care de altfel s-a și dat start-ul trendului.

De ce este totuși preferat în detrimentul unui blog? Motivele sunt simple și au legătură cu întrebrea pe care ți-o punem astăzi. De ce e o idee bună să ai vlog? Dacă vrei o sursă de venit constantă, dar să și faci ce îți place atunci vloghingul e pentru tine?

Motivul numărul 1? Dacă știi exact ce vrei să faci poți să-ți asiguri o sursă constantă de bani din vlog-ul tău. Cum? Prin două metode:

  • Publicitate. În funcție de platforma pe care alegi să urci clipurile tale vei avea opțiuni de publicitate. Spre exemplu pe Youtube poți alege câte pauze publicitare să ai în clipurile tale, dar și cum să fie acestea: lungi, scurte etc. Publicitatea e prima metodă prin care poți face bani.
  • Nu uita de sponsorizare. De cele mai multe ori un vlogger va recomanda publicului său servicii sau produse. Dacă continui să recomanzi produsul e foarte posibil să primești o sponsorizare în acest sens de la brand-ul în cauză. Totuși, ține cont că ai nevoie de un număr mare de abonați ca asta să se întâmple așa că e bine să îți construiești o bază consecventă de membri.

Motivul numărul 2? Te poți ocupa de vlogging în timp ce ai deja un alt job, dacă te organizezi bine cu timpul. Consideră vlog-ul, cel puțin la început, ca un part time.

Să faci un vlog nu necesită un buget uriaș

Motivul numărul 3? Nu ai nevoie să investești o sumă mare de bani pe echipament.Poți face un vlog și cu un telefon, dacă are o cameră performantă. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că lumina din locul în care filmezi este bună și să ai un fundal adecvat. Poți amenja un colț din casă din care să intri mereu online. Alege fundalul în funcție de subiectul vlogului tău.

Cele mai bune sfaturi pe care ți-le putem oferi sunt să alegi o temă și să fii consecventă și să știi exact ce public țintă ai, adică cui te adresezi și pentru ce categorie de oameni faci clipurile respective. Poți alege să faci un vlog de liftestyle în care să oferi abonaților tăi acces în viața ta privată sau poate vrei să faci recenzii sau unboxing-uri. Pentru a îți face o idee de cum ar trebui să arate un vlog, urmărește alți vloggeri cunoscuți și inspiră-te pentru a îți forma propriul stil.

Sperăm că sugestiile noastre te vor ajuta să vezi de ce un vlog e o idee bună și cum poți să-ți suplimentezi veniturile într-un mod simplu, creativ și la îndemână. Nu îți face griji, vloggingul continuă să fie foarte popular și nu dă semne că ar pleca undeva așa că ai timp să profiți din plin de el.

să ai vlog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *