Industria adult reprezintă un subiect controversat atât în viața reală, cât și în mediul online. Rețelele de socializare sunt extrem de „sensibile” la contentul adult. Majoritatea conturilor care fac parte din această industrie ajung să fie închise, irecuperabile și fără posibilitatea de creare a unui cont nou. Studiourile de videochat, agențiile de only fans, dar mai ales modelele au cel mai mult de suferit în această situație. Însă cu câteva trucuri te poți bucura de promovarea online a industriei adult fără să întâmpini probleme. Articolul nostru te va ajuta să îți promovezi afacerea respectând totodată regulile comunității fiecărei platforme.

promovare videochat

Cum se face promovarea online a industriei adult?

Platformele de socializare precum Facebook, Instagram, TikTok sau Twitter sunt canale eficiente prin care afacarile pot ajunge la potențiali clienți sau angajați. Pentru a face marketing eficient, orice afacere are nevoie de platformele potrivite, postările potrivite și targetarea corectă a grupului țintă. Însă, nu toate afacerile se bucură de libertatea de promovare în mediul online.
Industria videochatului sau OnlyFans sunt considerate content ”sensibil” pentru utilizatori și sunt tratate ca atare, având mai puține drepturi. Grupurile și conturile care încalcă standarele comunităților menționate anterior primesc sancțiuni aspre precum o acoperire mai redusă. Mai mult, pe măsură ce standardele comunităților sunt considerate a fi încălcate, conturile ajung să fie eliminate complet de pe platformă.
Cum facem astfel promovare online pentru industria adult? Simplu: trebuie să fim foarte atenți la ce postăm în funcție de regulile fiecărei platforme în parte. Iată ce presupun aceste reguli în funcție de fiecare platformă de socializare:

Promovarea online a industriei adult pe Facebook

Promovarea online pe Facebook

Foarte puține modele și afaceri din industria adult se bucură de existența unui cont de socializare pe Facebook. Regulile acestei platoforme au devenit din ce în ce mai severe și presupun foarte multe restricții. Astfel, promovarea pe Facebook este destul de dificilă pentru afacerile din domeniul adult. Dar nu imposibilă. Respectă următoarele reguli pentru a te putea promova pe Facebook ca model sau afacere:

 1. Este interzisă distribuirea de content Not Safe For Work!
  Evită pe cât posibil distribuirea de content – fotografii și video – în care apare: contact sexual, organe genitale, prim-planuri cu fese complet nude, sfârcuri feminine. Pentru siguranța contului, păstrează un profil curat în care să nu existe content de natură sexuală sau cu tentă sexuală.
 2. Respectarea proprietății intelectuale.
  Prin proprietate intelectuală ne referim la distribuirea de content Safe For Work și autentic. Astfel, asigură-te că tot ceea ce distribui pe profilul tău de Facebook este 100% original și nu aparține altcuiva.
 3. Evită spam-ul pe cât de mult posibil!
  Strângerea superficială de like-uri, distribuiri sau urmăritori sunt doar câteva dintre acțiunile considerate a fi spam pentru platforma Facebook. Păstrează o identitate originală și încearcă să creezi conexiuni autentice cu comunitatea ta, chiar dacă nu folosești o identitate reală. În caz contrar, contul tău va fi suspendat.

Promovarea online a industriei adult pe Instagram

Promovare online e Instagram

Destul de asemănător cu Facebook privind regulile, Instagramul presupune păstrarea unui profil autentic, curat și disciplinat. Însă, față de Facebook, Instagram reprezintă o platformă de mai mare interes în ceea ce privește promovarea online pentru afacerile din sfera adult. Aici, se regăsește cea mai mare parte a audienței țintă pentru un astfel de business. De aceea, se presupune că trebuie să avem mai multă grijă de profilul de Instagram. Iată cum poți posta pe Instagram pentru o promovare eficientă:

 1. Atenție modul de exprimare în postări!
  Una dintre regulile Instagramului interzice promovarea sau vânzarea de servicii sexuale. Este o linie destul de fină între ceea ce presupune această regulă și Videochatul sau OnlyFans. Cu toate că sunt total diferite, iar practicarea de videochat și OnlyFans este legală, poți încălca cu ușurință această regulă prin exprimare neadecvată a informațiilor.
 2. Evită distribuirea de nuditate.
  Standardele Comunității Instagram interzic, de asemenea, distribuirea de content care implică nuditate. Platforma își rezervă dreptul de a elimina contentul și chiar întreg profilul dacă este încălcată această regulă.
 3. Nu exagera cu trimiterea mesajelor, commentariilor sau postărilor identice!
  La fel ca în cazul platformei Facebook, astfel de comportamente sunt considerate spam. Pentru a păstra un mediu safe for work, creează postări cât mai naturale și nu insista cu creearea unor conexiuni cu comunitatea ta.

Promovarea online a industriei adult pe Twitter

Promovare online pe Twitter

Twitter este considerată platforma ideală pentru promovarea Not Safe For Work. Însă și aici există o serie de restricții pe care utilizatorii sunt nevoiți să le respecte, cum ar fi:

 1. Nuditatea fără consimțământ!
  Este strict interzis să distribui sau să postezi content sexual ale unei persoane fără ca aceasta să își fi dat acordul.
 2. Manipularea platformei.
  Folosirea unei identități false care aparține altcuiva este un act considerat abuziv pentru Twitter. Postează într-o manieră naturală fotografii și videoclipuri care îți aparțin în totalitate. În acest mod vei evita și spamul totodată.
 3. Ai grijă la interacțiuni.
  Fără să îți dai seama poți face spam pe Twitter. Unul dintre cele mai întâlnite moduri prin care poți încălca această regulă în industria adult este crearea conturilor suprapuse. Ele reprezintă conturile similare care au postări asemănătoare și care interacționează reciproc. Acest tip de interacțini sunt considerate tentative de manipulare a comunității și sunt pedepsite prin shaddow ban sau suspendarea conturilor.

În concluzie, promovarea online a afacerilor din industria adult este posibilă prin respectarea Standardelor comunităților. Dacă ți-au fost de ajutor aceste informații pentru afacerea ta, nu ezita să le aplici în mediul online. Consultă integral standardele comunităților pentru un plus de siguranță și corectitudine în gestionarea contului tău de utilizator.