In ultimii ani, YouTube a devenit al doilea motor de cautare ca popularitate. Platforma de continut video reuseste sa adune peste 1 miliard de vizionari zilnic, mai mult decat Facebook si Netflix la un loc, conform celor de la TheCrunch

Desi metoda principala de a face bani din YouTube este prin intermediul reclamelor, s-au descoperit cai prin care acestea pot fi eliminate. O parte dintre acestea sunt legale, iar altele ar putea fi denumite siretlicuri. Iata care sunt acestea!

1. Descarca videoclipurile

Cea mai simpla metoda de a scapa de reclame este sa descarci videoclipurile. Daca ai o conexiune buna la Internet si stii exact ce vrei sa vizionezi, iti va fi foarte simplu sa descarci videoclipurile in laptopul tau si sa le urmaresti fara reclame. 

Pentru a descarca un clip, editeaza direct URL-ul adaugand „ss” inainte de „youtube”. Rezultatul tau va arata astfel: https://www.ssyoutube.com. Totodata, poti folosi aplicatii precum ClipGrab sau KeepVid.

2. Acceseaza YouTube Premium

Daca accesezi YouTube pentru un timp indelungat, ai putea sa te abonezi la YouTube Premium. Prima luna este gratuita, iar apoi va trebui sa platesti o suma de 26 de lei lunar. Daca vrei sa iti faci un abonament de 5 persoane, vei achita 39 de lei in total. Aceasta este metoda legala prin care scapi de reclamele de pe YouTube si sustii creatorii de continut preferati.

3. Utilizeaza o aplicatie

Aceasta metoda nu este recomandata. Desi eficienta, ea va reduce din veniturile creatorilor de continut. Cu toate acestea, este important sa stii ca exista si posibilitatea de a elimina reclamele de pe YouTube folosind acest website.

Acceseaza ViewPure, copiaza si lipseste link-ul videoclipului pe care vrei sa-l vezi. In scurt timp, clipul va fi convertit si vei putea sa il vizualizezi fara reclame.

4. Profita de un bug!

Este important sa iti reamintim ca reclamele sunt sursa principala de a face bani din YouTube. Daca exista un creator de continut pe care il apreciezi, nu ar trebui sa utilizezi o astfel de metoda pentru ca aceasta ii va reduce veniturile.

Exista totusi un bug descoperit recent, pe care YouTube l-a scapat din vedere. Daca vrei sa scapi de reclame, trebuie doar sa adaugi inca un punct dupa extensia .com. Acest truc te scapa atat de reclame, cat si de bannere.

Descoperirea a fost publicata de cei de la Forbes, care au efectuat si cateva teste pentru acest truc. S-a observat ca nu functioneaza pe toate browserele. Desi functioneaza pe Google Chrome si pe browserele bazate pe Chromium (noua versiune Microsoft Edge si Chromium Safari), acesta nu merge pe Firefox.

Daca esti YouTuber…

In cazul in care esti YouTube si vrei sa excluzi reclamele din cateva videoclipuri de ale tale, exista metode prin care creatorii de continut pot elimina intreruperile din clipuri. Majoritatea celor care aleg sa procedeze astfel sunt cei care posteaza exercitii de yoga, de meditatie sau orice alt tip de continut asemanator.

Daca vrei sa scoti reclamele sau bannerele din videoclipurile tale, iata ce pasi trebuie sa urmezi:

1. Acceseaza YouTube Studio.

2. Alege Videos din meniul din stanga.

3. Selecteaza videoclipul pe care vrei sa il demonetizezi.

4. Apasa Monetization din meniul din stanga.

5. Da click pe optiunea de Off si apoi pe Apply the changes.

6. Alege Save in meniul din dreapta.

Toate metodele expuse in lista de mai sus iti vor permite sa te bucuri de videoclipuri YouTube fara sa mai fii intrerupt de reclame. Cu toate acestea, este important pe care dintre acestea o alegi si trebuie sa retii ca alegerea ta s-ar putea sa nu ii mai aduca recompense celui care a depus timp si efort pentru a oferi continutul video pe care il urmaresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *