Daca ai o afacere online si iti doresti o metoda eficienta de a o promova in mediul online, TikTok ar putea fi raspunsul pe care il cauti! In luna februarie a anului 2020, aplicatia a fost descarcata de peste 113 milioane de ori, motiv pentru care acesta este mediul in care vrei sa castigi vizibilitate.

Insa cum poti folosi TikTok pentru a capata mai multa notorietate si pentru a genera mai multi bani online? Desi TikTok este cea mai populara platforma a momentului, s-ar putea sa nu fie potrivita pentru orice tip de business. Cum iti dai seama daca afacerea online pe care o detii este compatibila cu aplicatia momentului? Incearca sa urmezi urmatoarele recomandari pentru a obtine publicitate pe TikTok.

Studiaza platforma!

Inainte de a incepe sa iti promovezi afacerea online, este important sa analizezi cum functioneaza aceasta platforma. Nu trebuie decat sa iti instalezi TikTok si sa petreci putin timp explorand tipul de continut postat si observand modul in care utilizatorii interactioneaza cu producatorii de continut.

Vei observa ca TikTok nu este locul in care vrei sa prezinti un pitch serios, „ca la carte”. Datele arata ca TikTok este folosit in mare parte de cei cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani, motiv pentru care vei dori sa prezinti serviciile oferite intr-o maniera succinta si atractiva.

Creeaza continut captivant!

In lumea TikTok, creativitatea este mai presus de orice. Nu trebuie sa depui mult efort pentru a crea un continut care sa atraga vizualizari, trebuie doar sa gasesti o modalitate interactiva de a-ti promova produsele sau serviciile oferite de afacerea online pe care o detii.

Lanseaza un hashtag!

O modalitate foarte eficienta de a-ti promova afacerea online pe aceasta platforma este utilizarea hashtagurilor. Inainte, insa, trebuie sa stii care sunt cele mai populare hashtaguri ale momentului. Scopul acestora este de a implica utilizatorii in businessul tau online.

Folosirea hashtag-urilor potrivite poate crea campanii de marketing de succes. Aceasta strategie a fost folosita de catre firme renumite, precum BMW, Samsung, Ralph Lauren si multe altele, iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor!

Colaboreaza cu influencerii TikTok!

Desi lumea influencerilor de pe TikTok nu este la fel de mare ca cea de pe Instagram, te va ajuta daca producatorii de continut populari iti vor promova afacerea online. Aceasta este o metoda foarte eficienta de a ajunge cat mai rapid in feed-ul consumatorilor. Cand alegi influencerul cu care sa colaborezi, trebuie sa iei in considerare audienta acestuia pentru a vedea daca este compatibila cu cea la care vrei sa ajungi.

Profita de TikTok Ads!

Daca vrei sa obtii publicitate online in cadrul celei mai folosite aplicatii a momentului, trebuie sa stii ca TikTok isi ofera patru posibilitati. Iata care sunt acestea!

  • Infeed Native Content: Acest tip de reclama iti permite sa apari in lista de videoclipuri cu multe vizualizari. Video-ul tau va contine un link care redirectioneaza catre afacerea ta online.
  • Brand Takeovers: Cu aceasta optiune, poti crea imagini, GIF-uri si videoclipuri in care sa incluzi un link pentru businessul tau.
  • Hashtag Challenges: In loc sa inventezi un nou hashtag, le poti folosi pe cele care sunt deja in pagina de trending, marindu-ti sansele de a castiga audienta.
  • Branded Lenses: Lentilele 2D si 3D iti permit sa iti personalizezi continutul postat intr-o maniera interesanta.

Daca urmezi aceste indrumari, iti poti promova afacerea online si, in scurt timp, vei reusi sa generezi profit din TikTok!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *