Dark Mode este functia pe care cei de la Facebook au anuntat ca o vor lansa cat mai rapid posibil. Acest mod a fost deja introdus in cateva aplicatii detinute de Facebook, precum Facebook Messenger, Facebook Lite, WhatsApp si Instagram, dar nu pe platforma principala de social media a brandului.

Desi site-ul Facebook are deja interfata Dark Mode, aceasta nu a fost inca introdus si in aplicatie. Pe site, modul a venit odata cu noua interfata modernizata, lansata la inceputul acestui an. Cu toate acestea, la sfarsitul lunii mai, cei de la Facebook au postat screenshot-uri din care se intelege ca aplicatia va beneficia de aceasta optiune in curand.

Facebook Dark Mode – versiune de testare

O versiune de testare a acestui mod a fost obtinuta de cei de la 9to5google. Dupa cum se observa din screenshot-urile oferite, activarea functiei de Dark Mode este facultativa si poate fi accesata din meniul de optiuni. Interfata aplicatiei si structura va ramane aceeasi indiferent de modul in care alegi sa vizualizezi informatiile oferite pe platforma de social media.

Cu toate acestea, cei de la Facebook spun ca optiunea de Dark Mode va fi disponibila atat pentru Android, cat si pentru IOS si Desktop.

De ce este nevoie de Dark Mode?

Dincolo de aspectul elegant al acestei metode de afisare, exista mai multe avantaje pe care Dark Mode le aduce. De altfel, multe aplicatii din toata lumea au apelat deja la optiunea de Dark Mode, Facebook fiind una dintre ultimele platforme care nu accesat inca aceasta functie in aplicatia lor principala.

Descopera, in cele ce urmeaza, care sunt avantajele aduse de interfata Dark Mode si de ce aceasta a devenit atat de populara pentru aplicatiile din toata lumea!

  • Este mai economic

Display-urile OLED (Organic Light-Emitting Diode) au crescut in popularitate, fiind mai ieftine si utilizand mai putina energie. Acestea sunt cunoscute si ca LED organic, insa tehnologia OLED nu are nevoie de monocristale scumpe, motiv pentru care pretul acesteia este mult mai mic.

Modul de Dark Mode vine in completarea acestui tip de tehnologie, care folosea deja luminozitatea OLED. Prin aceasta, s-a renuntat la iluminarea suplimentara a fundalului, ceea ce a condus la economisirea mai multor tipuri de resurse.

Cu toate acestea, modul de Dark Mode oferit de Facebook pentru ecranele OLED nu va oferi o interfata total negru. Luand in considerare faptul ca efectele nuantelor de gri sunt similare cu cele ale negrului, Facebook a optat pentru elemente in nuante de gri inchis combinate cu nuante mai deschise de gri.

  • Protejeaza ochii

Timpul indelungat petrecut in fata ecranelor are efecte negative asupra ochilor. Utilizand Dark Mode, iti protejezi ochii de lumina puternica emanata de device-uri. Aceasta optiune este extrem de confortabila si avantajoasa mai ales cand accesezi diferite aplicatii in timpul noptii pe intuneric.

Utilizand functia de Dark Mode diminuezi sursa de lumini albe si albastre emise. Dincolo de faptul ca acestea iti slabesc vederea cu timpul, luminile albastre au fost asociate cu problemele cu somnul. Mai mult, s-a observat ca exista o corelatie directa intre persoanele care sufera de insomnii si cei care sunt expusi la lumina puternica a ecranelor mai multe ore pe zi.

Totodata, cei de la Facebook au anuntat ca vor lansa mai multe functii noi. Dintre acestea, cele mai interesante sunt Time on Facebook (pentru monitorizarea timpului petrecut pe Facebook) si un tracker pentru cazurile de coronavirus. Despre aceste noi update-uri nu se stie nimic oficial inca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *