Esti curios sa afli care sunt cele mai populare canale YouTube romanesti? Descopera, in cele ce urmeaza, care sunt conturile care au adunat cele mai multe vizualizari, care au cel mai mare numar de abonati si care roman a fost decernat cu butonul YouTube.

Dupa numarul de abonati

Contul de YouTube care detine cei mai multi abonati in Romania este canalul Be Inspired. Acesta face parte din proiectul american omonim, prin care se promoveaza videoclipurile motivationale, din categoria de autoperfectionare.

Sub deviza de „I just want to help people to get more easy through difficult times” (tr. „Vreau doar sa ajut oamenii sa depaseasca mai usor perioadele dificile”), continutul acestui canal include interviuri in limba engleza cu autorii celor mai cunoscute carti din domeniul self-help, videoclipuri motivationale, dar si sfaturi pentru o dieta sanatoasa.

Pozitiile urmatoare din lista cu cele mai populare canale YouTube romanesti sunt detinute de cele din domeniul muzical. Cat Music are 6.25 milioane de abonati, urmat de INNA cu 5.92 milioane si de RotonMusicTV cu 4.08 milioane. In top 10 apar si canalele cu muzica pentru copii, cum ar fi TraLaLa sau CanteceGradinita.ro. Canalul de jocuri IULITMx detine pozitia 6 in top.

Poate cea mai surprinzatoare descoperire este canalul de stiri spaniol, STR, cu locatia in Brasov, care a adunat peste 3.45 milioane de abonati si ocupa locul 7 in lista canalelor de YouTube Romania cu cei mai multi abonati.

Trebuie mentionata si Izabela Stress, cea care detinea pozitia intai in clasament la inceputul anului 2019. In aceea perioada, romanca adunase aproape 5 milioane de abonati si peste 1 miliard de vizualizari. Continutul ei era doar in engleza pentru a avea acces la un public mai larg. Cu toate acesta, in mai putin de un an, ea a cazut pana pe pozitia 15, fiind depasita de alte canale cu notorietate.

Dupa numarul de vizualizari

Canalul de YouTube Cat Music detine pozitia de top in categoria de utilizatorilor cu cele mai multe vizualizari. La cele 2.023 de videoclipuri urcate pe platforma, cei de la Cat Music au reusit sa adune nu mai putin de 6 miliarde de vizualizari, o cifra in continua crestere.

Din top 10 canale de YouTube romanesti, fac parte si doua conturi care nu sunt incluse in lista celor cu cei mai multi abonati. AmmA Music & Sounds a reusit sa atraga un numar impresionant de vizualizari prin continutul postat. La fel se intampla si in cazul proiectului MaxINFINITE, unde youtuberul se inregistreaza jucand serii precum  GTA V, The Forest, Wasteland, DayZ, H1Z1, The Sims 4 si altele.

Cine primeste butonul YouTube?

bani youtube parteneriat

In cazul in care nu stiai, YouTube isi premiaza utilizatorii care aduc cel mai mare trafic pe platforma. Astfel, creatorii de continut de pe YouTube nu sunt remunerati doar financiar, ci li se ofera un „buton” de onoare. Acesta este confectionat dintr-o placa metalica de argint, cu o bucata de cristal in mijloc ce reprezinta logo-ul YouTube. La jumatatea anului 2019, 432 de canale au primit aceasta distinctie.

Exista patru tipuri de butoane YouTube, acordate in functie de numarul de abonati. Iata care sunt acestea:

  • Silver Play Button – butonul de argint se acorda pentru canale cu cel putin 100.000 de abonati;
  • Gold Play Button – cel de aur merge la creatorii de continut cu peste 1 milion de abonati;
  • Diamond Play Button – butonul de diamant le revine celor care au peste 10 milioane de urmaritori;
  • Ruby Play Button – peste 50 de milioane de abonati;
  • Red Diamond Creator Award – distinctie oferita celor care au depasit 100 de milioane de urmaritori; pana in momentul de fata, doar T-Series si PewDiePie au primit acest premiu.

La inceputul anului 2019, creatorii canalului LooLooKids au fost primii romani premiati cu butonul de diamant de la YouTube, un premiu decernat pentru cei 13 milioane de abonati.

Dupa cum ai putut observa, trendurile YouTube sunt pe cat profitabile, pe atat de schimbatoare! Daca vrei sa afli cum poti sa iti cresti numarul de abonati pe YouTube, citeste mai multe despre Programul de Partneriat YouTube si nu uita sa aplici cele 10 reguli care te vor ajuta sa obtii mai multi bani din YouTube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *