Pentru orice gamer impatimit, gasirea unor jocuri din care scoti bani reali e ca un vis implinit! Desi exista un numar impresionant de jocuri din care faci bani, trebuie sa stii ca exista si alte alternative la care poti apela atunci cand vrei sa obtii venituri indirecte din hobby-ul tau.

Daca esti pasionat de jocuri online, inseamna ca investesti foarte mult timp in acestea si, astfel, ar fi foarte usor sa te indrepti spre acele jocuri online cu castiguri reale in bani

Totusi, exista posibilitatea sa nu iti permiti momentan investitia pe care aceste platforme o solicita la inceput. De aceea, ar trebui sa verifici urmatoarele metode alternative de a obtine bani online din jocurile tale preferate. Este posibil sa gasesti ceva care sa ti se potriveasca si, cu ajutorul acesteia, sa reusesti sa imbini utilul cu placutul!

1. Live streaming

Live streaming-ul este o solutie foarte populara pentru cei care cauta jocuri online cu castiguri reale in bani. In momentul de fata, cele mai populare platforme de live streaming sunt Twitch, YouTube Gaming, dar si Patreon sau chiar Facebook Live.

Pentru a reusi sa te faci remarcat in aceasta nisa, trebuie sa iti creezi o audienta loiala, care te va plati prin abonari si donatii. Desigur, ai si optiunea de a ajunge la un public mai larg daca joci ceva cunoscut. In acest caz, vei fi remunerat prin anunturi publicitare, dar si competitia va fi mai mare.

2. Testare de jocuri video

Nu multa lume stie asta, dar un joc trece prin mai multe etape inainte de a fi lansat pe piata. Orice developer sau designer are nevoie de o parere obiectiva legata de creatia lor, moment in care tu poti beneficia de acces la cele mai noi jocuri din care scoti bani reali. Rolul tau de „playtester” iti poate aduce chiar o cariera, avand in vedere ca exista companii care ofera joburi full-time pentru o astfel de pozitie.

Daca vrei sa experimentezi aceasta activitate de la tine de acasa, ai la dispozitie cateva site-uri precum PlaytestCloud.com, BetaFamily sau ErliBird. Aici vei gasi oferte de testare pentru jocuri, adaptate la cerintele angajatorului.

3. Castiga turnamente si obtine sponsorizari din e-sports

Probabil ca aceasta metoda este cea mai dificila, avand in vedere ca ai nevoie de multa munca, de perseverenta si de ceva noroc pentru a castiga un campionat de jocuri online. Industria de e-sports se refera la competitiile sportive prin intermediul jocurilor video si este un domeniu relativ nou pe piata. Din acest motiv, trebuie sa fii precaut atunci cand te inscrii intr-o astfel de competitie si sa te documentezi foarte bine inainte.

4. Creeaza tutoriale

O metoda eficienta de a profita din jocurile online este sa creezi tutoriale. Cei care abia descopera un joc adora sa parcurga ghiduri, tutoriale si orice alte articole referitoare la jocuri, mai ales la cele PvP (player vs. player). Daca vrei sa obtii bani dintr-o astfel de activitate, ai doua optiuni. Fie alegi sa fii remunerat prin publicitate, caz in care ar trebui sa publici articole despre acest subiect sau sa iti creezi un cont de YouTube. Cealalta optiune implica sa scrii un ghid sub forma de e-book pentru a obtine venituri din vanzari.

5. Combina jocurile cu industria creativa

Daca esti un gamer „cu condei”, poti profita de urma talentului tau. Recenziile iti pot aduce profit daca iti faci un cont de Patreon sau daca adaugi reclame pe platforma ta. De asemenea, daca esti o persoana comunicativa, poti incepe un podcast in care discuti detalii referitoare la industria jocurilor online. Cu siguranta exista multi pasionati de aceleasi subiecte ca tine. Daca reusesti sa identifici care este audienta pe care o urmaresti, vei reusi sa obtii o suma decenta de bani online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *