Pentru cei care vor sa castige bani online, Internetul pare sa ofere optiuni infinite. De pilda, pe un site cunoscut precum Upwork, freelancerii castiga peste 1 miliard anual. Marketingul afiliat este solutia preferata a celor care vor sa faca bani pe Internet.

Un program de afiliere este o sursa de venit pasiv, prin care se vand bunurile sau serviciile oferite de o persoana fizica sau o companie. Se preconizeaza ca, pana in 2022, cifra obtinuta din marketing afiliat in SUA va creste pana la 8,2 miliarde de dolari, conform celor de la Statista.

Desi momentan nu exista date exacte despre situatia din Romania, nu poti decat sa iti imaginezi ca situatia este la fel de profitabila si aici. Din aceste motive, este important sa cunosti urmatoarele informatii despre banii generati de industria de marketing afiliat.

Ce este marketingul afiliat?

Pe scurt, un program de afiliere iti permite sa promovezi si sa ajuti la vanzarea produselor sau a serviciilor puse la dispozitie de un tert. Aceste programe functioneaza pe baza de recomandari. Daca vrei sa iei parte la unul, nu trebuie decat sa iti creezi un site sau un blog si sa te alaturi unui astfel de program prin retelele de afiliere.

Continutul pe care il postezi pe site-ul tau va include un link de afiliere, iar cei care te citesc vor folosi acest link pentru a ajunge la businessul pe care il promovezi. Daca urmaritorii tai au dat click pe linkul tau si au achizitionat produse, tu vei primi un comision de vanzare.

Cat se castiga dintr-un program de afiliere?

Trebuie sa stii ca industria de marketing afiliat este in continua dezvoltare. Cei de la Statista arata ca, in anul 2010, aceasta industrie valora 1,6 miliard de dolari, iar in 2017 a crescut pana la 5,4 miliarde. In 2019, cifra a ajuns la 6,4 miliarde si este in continua crestere.

Un studiu publicat de cei de VigLink demonstreaza ca 9% dintre cei care produc continut pentru un program de afiliere au obtinut peste 50.000 de dolari in anul 2016. De cealalta parte, comerciantii marturisesc ca suma obtinuta din urma afilierii ocupa intre 5% si 20% din profitul anual total. Acelasi studiu indica faptul ca cei care au obtinut cel mai mare profit din marketing afiliat (pana la 65%) sunt cei care au activat in aceasta industrie pentru un timp indelungat (peste 5 ani).

Cum sa ai succes in marketingul afiliat?

Se spune ca marketingul afiliat este mediul unde poti sa castigi bani online „in timp ce dormi”. Veniturile tale vor fi constante cat timp ai parte de trafic pe site-ul tau. Totusi, exista si cateva dezavantaje. Pentru a le evita, trebuie sa te afiliezi cu o companie de incredere si sa alegi produse sau servicii compatibile cu audienta ta. De pilda, daca esti citit de mamici de peste 30 de ani, nu ar trebui sa incerci sa le vinzi echipamente auto.

Sa iti identifici grupul de audienta este, asadar, esential! Urmatorul pas pe care sa il faci este gasirea programelor de afiliere cu care vrei sa lucrezi. Cerceteaza piata, informeaza-te care sunt cerintele fiecarei companii si alege un program care ti se potriveste.

Nu in ultimul rand, fii sincer cu audienta ta. Cand postezi continut de promovare, nu uita sa adaugi un disclaimer in care mentionezi ca lucrezi cu un comerciant. Astfel, vei castiga mai multa credibilitate si vei genera mai multe vanzari. Daca urmezi acesti pasi, vei reusi sa fii unul dintre cei care au descoperit secretul obtinerii de bani online, simplu si eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *