La sfarsitul lunii septembrie, Amazon a anuntat lansarea platformei de streaming Luna. Ce este Luna, de cand este disponibila si care sunt device-urile cu care este compatibila? Descopera raspunsurile la toate aceste intrebari in cele ce urmeaza!

Luna este un cloud de gaming, detinut de una dintre cele mai mare companii de pe mapamond, Amazon. Platforma de streaming va intra in competitie directa cu Stadia (serviciul de streaming Google) si xCloud (platforma detinuta de Microsoft).

Serviciul de streaming Luna este sustinut de AWS, iar jocurile vor rula la o viteza de 4K/60fps. Din data de 25 septembrie, utilizatorii din Statele Unite se vor putea abona la Luna cu doar 5.99$ lunar. Dupa achitarea acestei sume, gamerii vor avea acces la o sursa nelimitata de jocuri. Iata care sunt alte avantaje incluse in acest abonament!

  • Ore nelimitte de gaming;
  • Jocuri noi adaugate constant in librarie;
  • Pana la 1080p/60fps (cu mentiunea ca serviciul 4K va fi disponibil in curand);
  • Posibilitatea de a face streaming pe doua device-uri simultan;
  • Disponibil pe PC, Mac, Fire Tv si alte aplicatii web din iPhone si iPad.

In anuntul dedicat lansarii platformei, Amazon declara ca utilizatorii vor gasi peste 50 de jocuri in aplicatia Luna+, inclusiv Sonic, Control, Resident Evil 7 si Remedy Entertainment’s Control. Amazon colaboreaza cu Ubisoft – astfel, pentru un abonament separat, utilizatorii vor avea acces la jocurile de pe acea platforma.

Cei de la Amazon nu au anuntat care este costul unui abonament la Ubisoft, insa se presupune ca va fi mai scump decat Luna Plus si ca se va apropia de pretul serviciului UPlay Plus, pe care Ubisoft il ofera pentru 14.99$. Desi inca nu este disponibil, iata ce beneficii aduce abonamentul Luna Plus la Ubisoft!

  • Ore nelimitate de joc;
  • Cele mai noi titluri si editii, posibile prin DLC;
  • Pana la 1080p/60fps (cu mentiunea ca serviciul 4K va fi disponibil in curand);
  • Posibilitatea de a face streaming pe un singur device;
  • Disponibil pe PC, Mac, Fire Tv si alte aplicatii web din iPhone si iPad.

Ceea ce diferentiaza Luna de restul platformelor de streaming este colaborarea cu Twitch. Astfel, utilizatorii vor putea sa faca tranzitia dintre Twitch si Luna extrem de usor, cu doar un un click. In trecut, Google a anuntat ca aceasta conexiune va fi posibila intre Stadia si Twitch, respectiv, YouTube Gaming, insa nu s-a tinut inca de cuvant.

De asemenea, Amazon lanseaza o consola de jocuri Luna, care va putea fi controlata cu ajutorul serviciului de asistenta vocala (AV) Alexa. Momentan, device-ul beneficiaza de un pret special de lansare, de doar 49.99$.

Astfel, devine evident ca incepe o competitie directa intre cei trei giganti ai Internetului, Google, Microsoft si Amazon. Avand in vedere faptul ca industria de gaming a fost una dintre cele mai profitabile industrii online din ultimul an, cele trei companii incearca sa obtina monopolul pe piata platformelor de gaming.

Pana in momentul de fata, Microsoft este cel care detine suprematia datorita colaborarilor cu diferiti developeri, dar si multumita faptului ca are propriile studiouri Microsoft dedicate jocurilor. Cu toate acestea, sunt sanse mari ca Amazon sa obtina o pozitie impresionanta in industria de gaming multumita platformei de streaming Luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *