Daca vrei sa castigi bani online, este foarte posibil sa fii nevoit sa inveti cum sa scrii „ca un copywriter”. Mai ales daca vrei sa lucrezi ca freelancer, blogger, reviewer, sa lucrezi in marketing afiliat sau sa faci bani din recenzii de jocuri, este vital sa inveti cum sa scrii mai bine si mai eficient.

Pentru astfel de situatii, am adunat cele mai bune carti, articole si surse de inspiratie pentru cei care vor sa isi perfectioneze stilul de a scrie. Descopera recomandarile noastre in cele urmeaza!

Carti:

The Copywriter’s Handbook: A Step-by-Step Guide to Writing Copy That Sells, Robert W. Bly

Daca esti un copywriter la inceput de drum, ai nevoie de aceasta carte, structurata sub forma unui manual introductiv. Aici vei afla cum sa scrii mai bine si mai eficient in functie de domeniul pe care il abordezi. Indicatiile primite aici iti vor fi utile mai ales in momentul in care decizi sa incepi o cariera in zona de marketing afiliat.

Tested Advertising Methods, John Caples

Noua ne place cartea asta foarte mult! Multi oameni o considera „Biblia Copywriterilor” si vei intelege imediat de ce. Publicate pentru prima data in 1932, regulile formulate aici sunt valabile chiar si in ziua de azi.

Iata doar un exemplu: „Vremurile se schimba, dar oamenii nu. Cuvinte precum gratis sau nou raman la fel de puternice cu trecerea timpului. Reclamele care au functionat dintotdeauna sunt cele care interactioneaza cu imaginea de sine a consumatorului.”

D&AD. The Copy Book

Stii ce functioneaza mai bine decat sa primesti sfaturi de la un expert in industria de marketing si creativitate? Sa primesti sfaturi de la mai multi experti in domeniu. Daca vrei sa afli ce au de spus figuri influente precum Barbara Nokes, David Abbott, Dan Wieden, Neil French sau Lionel Hunt, nu trebuie decat sa rasfoiesti aceasta carte de care orice scriitor are nevoie!

Site-uri si bloguri:

  • The Gary Halbert Letter – 100% gratuit si util, acest site te va ajuta sa scrii mai bine decat iti puteai imagina!
  • Ad Teachings – Aici vei putea afla diverse trucuri pe care Suzanne Pope le-a invatat in cei 30 de ani de experienta in crearea de reclame.
  • Copy Blogger – Revino la acest blog ori de cate ori ai nevoie de un sfat sau de putina inspiratie!
  • The Rant – John Carlton ofera sfaturi despre cum sa formulezi un text atunci cand lucrezi in marketing.
  • VeryGoodCopy – Ramai la curent cu noutatile din lumea marketingului online cu ajutorul acestui blog deosebit de util!
  • Gary Bencivenga’s Bullets – Autorul acestui blog este cunoscut drept un Michelangelo al celor care scriu texte online.

Desigur, exista joburi online care nu presupun redactare de text, cum ar fi YouTuber, TikToker sau model online. Cu toate acestea, vei observa ca, indiferent de domeniul in care activezi, vei fi uneori nevoit sa apelezi la cuvinte pentru a te asigura ca mesajul tau ajunge la audienta care trebuie. De aceea, lista de mai sus ar putea sa fie folositoare si pentru tine!

De asemenea, nu uita sa folosesti toolurile care o sa-ti usureze munca, dar si diferite site-uri care te vor ajuta cand ramai in pana de inspiratie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *