In ultima vreme, din ce in ce mai multi oameni cauta o cariera care sa le ofere un program flexibil si posibilitatea de a lucra de oriunde doresc. Oamenii renunta la slujbele traditionale si aleg o industrie inovativa, dar promitatoare, cum este cea a marketingului afiliat.

Popularitatea programelor de afiliere indica si faptul ca exista o concurenta acerba in acest domeniu. Daca vrei sa inveti cum poti avea o cariera in marketing afiliat pas cu pas, ai nevoie de cele mai bune tool-uri care te vor ajuta sa iti desfasori munca intr-o maniera cat mai eficienta si usoara.

Folosite corect, aplicatiile si tool-uri recomandate te vor ajuta sa te diferentiezi in acest domeniu. Asadar, iata care sunt cele mai utile tool-uri de marketing afiliat ale momentului.

1. CJ Affiliate

Orice marketing afiliat are la baza parteneriatul dintre cei care ofera produse sau servicii si cei care le promoveaza online. CJ Affiliate este locul unde se aduna cei interesati de un program de afiliere. Poti profita de acest punct de plecare pana cand vei stabili propriile conexiuni profesionale, care te vor ajuta sa obtii un comision mai mare pe vanzare.

2. Ahrefs

Ahfers te ajuta sa gasesti cuvinte cheie relevante pentru site-ul tau, sa realizezi audit on-page, analiza de continut si multe altele. Acest site este recomandat pentru cei care vor sa inteleaga cum functioneaza backlink-urile (link-urile de pe alt site care conduc spre site-ul tau). Totodata, Ahref Backlink Checker iti permite sa afli ce tip de backlink-uri foloseste competitia ta.

3. SEMRush

SEMRush este asemanator cu Ahrefs, insa este utilizat de cei care detin deja pozitia de lider intr-un anumit sector. Cu ajutorul acestui tool, vei intelege ce continut atrage cea mai mare ROI (rata de recuperare a investitiei) pentru competitie si vei obtine o analiza a problemelor de optimizare on-page.

4. Flippa

Flippa este un tool care nu ar trebui sa lipseasca din recuzita celor care deschid un nou site de marketing afiliat. De aici, poti cumpara si vinde afaceri online, website-uri, aplicatii sau domenii. Toate serviciile oferite de Flippa au backlink-uri construite eficient, menite sa completeze cerintele SEO. Cu toate acestea, este recomandat sa realizezi un audit de backlink-uri inainte de a cumpara un domeniu.

5. Sumo

Pe cat de important este sa aduni vizitatori pentru site-ul tau, pe atat de important este sa ii transformi pe acestia in cumparatori. Este normal ca cei care ajung pe pagina ta pentru prima oara sa nu fie dispusi sa introduca datele cardului de credit. De aceea, Sumo te ajuta sa ii faci sa se intoarca!

Cei care lucreaza in marketing afiliat inteleg cat de importanta este partea de email marketing, asa ca apeleaza la aplicatii specializate in acest domeniu. Efectuat corect, un astfel de serviciu iti poate creste rata de click (CTR) de pana la 3 ori. Sumo este o alegere foarte buna, fiind un instrument utilizat pentru cresterea numarului de utilizatori. In spatiul romanesc, unul dintre cele mai populare nume din domeniu este MailAgent.ro, o aplicatie care trimite email-uri targetate si te ajuta sa iti atragi clienti fideli.

Daca vrei sa descoperi mai multe tool-uri gandite pentru industria de marketing afiliat, trebuie sa citesti a doua parte a acestui articol, pe care o gasesti AICI. Folosind instrumentele potrivite, vei reusi sa te diferentiezi in piata de afiliere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *