Atunci cand esti la inceput de drum, entuziasmul, documentarea si puterea de munca sunt elemente care nu pot sa lipseasca. Deschiderea unei afaceri pe Amazon nu face exceptie de la aceste reguli, motiv pentru care ai nevoie de informatii referitoare la modalitatea de a face bani online pe Amazon.

Deschide-ti afacerea cat de repede poti!

Atunci cand incepi un business nou, este recomandat sa astepti o perioada, sa analizezi piata, sa planuiesti o strategie si sa te consulti cu expertii in domeniu. Totusi, in cazul unei afaceri pe Amazon, regula aceasta este inversata si sfatul general este sa incepi un business cat mai curand.

Discutand despre primii pasi pentru vanzari pe Amazon, cei de la AmazonRocket pun accentul pe un debut cat mai timpuriu. In urma unor interviuri realizate cu selleri de pe Amazon, s-a observat ca regretul comun al acestora este faptul ca au asteptat prea mult timp inainte de a-si deschide afacerea.

Aparent, daca vrei sa faci bani din Amazon, timing-ul poate reprezenta o diferenta semnificativa in profitul pe care il vei obtine. Daca produsele pe care le oferi sunt mai rare, inseamna ca nu vei avea concurenta foarte mare si vei ajunge rapid printre primii selleri din categorie. Desi alti comercianti vor adauga cu timpul produse similare cu ale tale, este foarte probabil ca tu sa iti pastrezi pozitia de top.


Primii pasi pentru a deschide un magazin Amazon din Romania

Daca ai hotarat sa pornesti pe acest drum, trebuie sa stii ca exista cateva conditii preliminarii pe care trebuie sa le indeplinesti. De pilda, este nevoie sa detii un card de credit cu utilizare internationala, cum ar fi Payoneer, Visa sau Mastercard. Totodata, trebuie sa deschizi un cont bancar Payoneer. Daca ai posibilitatea de a deschide un astfel de cont in UE sau SUA, cu atat mai bine, insa aceasta optiune poate fi realizata si online.

O data la doua saptamani, in contul de Payoneer ti se va livra suma de bani de la Amazon. De asemenea, este important sa detii un numar de telefon pe Skype SUA sau pentru Google. Pentru mai multe detalii despre aceste proceduri, verifica informatiile din articol.

Cum functioneaza o afacere Amazon in Romania?

Daca vrei sa faci vanzari online pe Amazon, trebuie sa stii ca procesul nu este atat de complicat pe cat poate parea la inceput. Toate produsele pe care le pui la dispozitie vor fi vandute pe Amazon.com ca Private Label cu modelul FBA – ceea ce inseamna ca brandul Amazon va fi aplicat atat pe produs, cat si pe cutie.

Insa, inainte de a incepe procesul de vanzari online, toate produsele tale vor fi supuse unei cercetari amanuntite, in urma careia se va confirma daca acestea sunt sau nu in conformitate cu standardele de calitate impuse de Amazon. Cateva recomandari generale includ pretul produselor (intre 10 si 50 de dolari), greutatea lor (nu mai mult de 2,5 kg), dar si alte aspecte care vor fi discutate pe larg in alt articol.


Pana atunci, parcurge toti pasii necesari deschiderii unei afaceri de vanzari online si pregateste-te sa obtii bani de pe Amazon. Daca urmezi recomandarile de mai sus, vei reusi sa ai parte de succes in rolul tau de seller aflat la inceput de drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *