Un secret nu poate fi pastrat pentru mult timp, ceea ce este adevarat si in cazul uneia dintre cele mai populare platforme de social media din lume, Twitter. Prin tehnici de reverse engineering aplicate codurilor din acest site, s-a aflat ca cei de la Twitter planuiesc sa urmeze modelul Facebook si sa introduca reactii la postari.

In momentul de fata, singura reactie pe care o poti avea la o postare Twitter este sa ii dai o inimioara, in semn de apreciere. Insa Jane Manchun Wong, expert in reverse engineering, a gasit dovezi ale faptului ca platforma pregateste noi functii pentru utilizatori.

Reactiile pe care Jane Manchun Wong le-a gasit sunt urmatoarele:

  • Smiley face (fata zambitoare);
  • 100%;
  • Strikethrough (text barat);
  • Crying with laughter (ras cu lacrimi);
  • Shock (soc);
  • Thanks (multumiri).

Momentan, toate aceste reactii sunt inregistrate sub forma de emoji-uri, insa se preconizeaza ca Twitter le va personaliza si le va oferi un aspect adaptat aplicatiei.

Nu este prima oara cand cei de la Twitter cocheteaza cu ideea de a introduce reactii la postari. Inca din 2015, cand Facebook a implementat optiunea de a reactiona la postari, Twitter a experimentat diferite modalitati de a introduce reactii, insa niciuna dintre acestea nu a fost oficiala.

Tot atunci, Twitter a apelat la diferite formate de prezentare ale reactiilor la postari. Iata cateva screenshot-uri din 2015, pastrate de cei de la Social Media Today:

Desi vestea introducerii nu a fost lansata oficiala de Twitter, utilizatorii acestei aplicatii declara ca au existat cateva semne care au indicat acest update. De pilda, platforma a introdus posibilitatea de reactiona la mesajele private, un semn al interesului fata de implementarea emoji-urilor.

Alta schimbare implementata de Twitter a fost optiunea de a interzice raspunsurile la tweeturile postate. Daca inainte oricine putea sa dea reply la un tweet, acum utilizatorii au trei optiuni. Fie permit oricui sa raspunda la tweet-uri, fie doar celor care ii urmaresc, fie doar celor etichetati in tweet-ul respectiv.

Pentru multi, introducerea de reactii la postari va echilibra aceasta restrictie. De pilda, cei de la The Verge nu au avut decat reactii pozitive la noul update, pe care cei de la Twitter nu au reusit sa il tina secret.

Printre altele, publicatia americana coreleaza introducerea de reactii cu optiunea de blocare a raspunsurilor la postari: „Recent, cei de la Twitter au decis sa le permita utilizatorilor sa anuleze optiunea de a primi raspunsuri la tweet-urile postate. Posibilitatea de a reactiona la tweet-uri este foarte bine venita! Din moment ce nu mai poti sa raspunzi la un tweet, ai dreptul sa ai totusi o reactie mai nuantata decat un simplu buton cu inimioara.”

Alta caracteristica observata de Wong tine de optiunea React with Fleet. Fleet-urile sunt postari care dispar in 24 de ore, asemanator cu Story-urile de pe Instagram. Acestea nu au fost inca implementate in toate tarile, Romania fiind exclusa din platformele care au acces la optiunea de Fleet.

Din acest motiv, se preconizeaza ca, daca Twitter va alege sa introduca reactiile in mod oficial, aceastea nu vor fi disponibile decat in cateva tari in etapa initiala. Astfel, compania va observa care este reactia utilizatorilor la acest update si va decide daca merita pastrat sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *