Daca doresti sa obtii o cariera de succes in industria de marketing afiliat, vei avea nevoie de putin ajutor. Aceste tool-uri, aplicatii si site-uri sunt menite sa iti usureze munca si sa iti aduca mai mult profit. Astfel, iata continuarea listei de instrumente de care ai nevoie in orice program de afiliere (prima parte este AICI).

6. Google AdSense

Cu ajutorul acestui instrument, poti genera venituri direct cu site-ul tau. Diferite companii te platesc pentru a le afisa anunturile direct in pagina ta. Poti alege sa fii remunerat prin doua metode, prin CPM (cost-pe-mia de afisari) sau CPC (cost-pe-click). Google AdSense iti ofera acces la cea mai mare retea de advertiseri online si te ajuta sa identifici care sunt anunturile relevante pentru publicul tau.

7. Duplichecker

In cazul in care lucrezi cu o echipa de copywriteri sau content writeri, acest tool este foarte util. Inainte de a le publica textele, este recomandat sa le treci printr-o platforma menita sa identifice textele duplicat. Plagiatul este o infractiune grava si se pedepseste legal. Daca vrei un tool asemanator in limba romana, poti incerca detectareplagiat.ro sau prepostseo.com, desi aceste platforme nu sunt 100% eficiente.

8. Grammarly

Grammarly nu ar trebui sa lipseasca din recuzita celora care publica in mod constant continut in limba engleza pe site-ul afiliat. Acest tool nu corecteaza doar greselile de ordin gramatical, ci este foarte atent la modalitatile de exprimare, la semne de punctuatie utilizate gresit, te ajuta sa eviti pleonasmele, dezacordurile s.a.m.d.

Acest tool beneficiaza de o aplicatie pentru desktop, precum si de o extensie de browser. Este recomandat sa le instalezi pe amandoua, mai ales ca sunt gratuite. Exista o versiune Grammarly premium care iti analizeaza tonul din text si iti ofera diferite sugestii pentru a te apropia de tipul de continut pe care vrei sa il creezi.

9. TinyPNG

Cu cat site-ul tau se incarca mai repede, cu atat faci mai multi bani online. La fiecare 2 secunde de care website-ul tau are nevoie pentru a se incarca, rata de respingere creste cu 50%. Pentru a evita aceasta problema, este important sa apelezi la un tool de comprimare al imaginilor, precum TinyPNG.

10. Hemingwayapp

Tot pentru textele in limba engleza, Hemingwayapp.com este un tool extraordinar! Numele aminteste de scriitorul recunoscut pentru stilul sau simplu, brut si concis de a scrie. Astfel, aplicatia este menita sa te ajute sa exprimi idei complexe in fraze simple. 

De asemenea, greselile sunt impartite in cinci categorii, fiecare evidentiata cu o culoare anume – astfel, iti este mult mai usor sa le recunosti in text. Poti folosi Hemingway.app pentru a afla care este timpul de citire al textului, dar si cate cuvinte, propozitii, paragrafe exista in continutul tau.

Nu am epuizat lista cu tool-uri pentru marketing afiliat, insa cele prezentate pana acum sunt esentiale pentru orice program de afiliere. Iata alte cateva instrumente pentru marketing afiliat care te vor ajuta sa fii mai productiv in munca ta!

  • Yoast SEO este un plugin care te va ajuta sa efectuezi o analiza SEO asupra site-ului tau si iti va oferi indrumari pentru realizarea de meta tag-uri, link-uri canonice, meta roboti si sitemap. Cu toate acestea, nu iti ofera suport 24/7 si nu te ajuta sa gestionezi problemele de ordin SEO care apar pe parcurs.
  • Google Analytics te ajuta sa intelegi cine sunt cei care iti viziteaza site-ul, din ce categorie de varsta fac parte, din ce regiune vin, cat timp petrec pe site-ul tau etc.
  • MailChimp este o alegere foarte buna pentru orice campanie de marketing.
  • Canva este folosit pentru a crea imagini personalizate pentru articolele tale, oferindu-ti template-uri si functii originale.

Sa lucrezi in industria de marketing afiliat poate fi extrem de profitabil daca ai acesti „asi in maneca”! In cazul in care cunosti mai multe tool-uri de marketing afiliat, nu ezita sa le impartasesti in sectiunea de comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *