Daca vrei sa faci bani online prin vanzarea de articole lucrate manual, personalizate, de artizanat sau de epoca, Etsy este platforma ideala pentru tine. Aici te poti conecta cu oameni din toata lumea, interesati de produsele pe care iti doresti sa le oferi.

Descopera, in cele ce urmeaza, cum poti castiga bani online folosind Etsy.com, care sunt produsele pe care le poti pune la vanzare si care sunt taxele implicate in acest proces.

Ce produse se pot vinde pe Etsy?

Inainte de a afla care sunt categoriile principale de produse care pot fi comercializate pe Etsy, trebuie sa stii ca scopul acestei platforme este de a facilita comunicarea si schimbul de comert dintre mesteri si potentialii clienti. Persoanele creative si talentate in lucrul manual adora Etsy, pentru ca aici pot descoperi produse unice din toata lumea.

Astfel, daca produci articole lucrate manual, de epoca si de artizanat, care se incadreaza in urmatoarele categorii, nu iti mai ramane decat sa iti deschizi un cont pe Etsy Romania.

 • Imbracaminte si incaltaminte;
 • Bijuterii si accesorii;
 • Arta si obiecte de colectie;
 • Articole si instrumente artizanale;
 • Accesorii pentru casa;
 • Accesorii pentru nunta si petreceri;
 • Jucarii si divertisment;
 • Bunuri de epoca.

De asemenea, poti pune la vanzare produse digitale, cum ar fi design-uri pentru pagini web, template-uri de CV-uri, sabloane pentru invitatii de nunta si multe altele.

Cum creezi un cont pe Etsy pas cu pas?

In cazul in care nu ai deja un cont pe aceasta platforma, iata cum poti sa iti creezi unul. Odata ce ai accesat site-ul Esty utilizand un browser de desktop, urmeaza acesti pasi!

 1. Selecteaza optiunea „Vinde pe Etsy” din dreapta ecranului.
 2. Da click pe „Deschide-ti magazinul Etsy”. Aici va trebui sa introduci cateva informatii despre tine si afacerea ta – de plida, din ce tara esti si care este limba in care vrei sa fie afisate detaliile despre afacerea ta de comert electronic.
 3. Introdu numele magazinului tau – retine ca acesta trebuie sa contina intre 4 si 20 de caractere si sa fie unic.
 4. Adauga articolele pe care le pui la vanzare.
 5. Alege modalitatea de plata pe care o preferi – plati Etsy, cecuri etc. Este posibil sa ti se ceara sa conectezi un card de credit sau de debit pentru facilitarea procesului.

Crearea unui magazin pe Etsy este complet gratuita. Oricand doresti, poti modifica sau adauga informatii legate de afacerea ta online.

Cum vei fi platit?

Este recomandat sa utilizezi optiunea de Plati Etsy, disponibila si in Romania. Pentru activarea acesteia, este nevoie sa conectezi un cont bancar, in care sa iti fie transferate platile. In cazul in care colaborezi cu clienti internationali, poti alege sa fii platit prin contul multi-valutar pentru afaceri TransferWise sau prin PayPal.

Taxe si transport

Atunci cand vinzi un produs, vei achita un comision de 5% din valoarea tranzactiei. Taxele de listare sunt facturate pentru 0.20 $, suma convertita in moneda pe care o folosesti. Pentru mai multe detalii despre aceste taxe, este recomandat sa consulti serviciul de clienti Etsy.

In ceea ce priveste transportul, poti utiliza serviciul de transport global Eurosender, dezvoltat special pentru serviciile de comert electronic stabilite intre parteneri si clienti.

Acum ca ai aflat cum trebuie sa procedezi pentru a demara o afacere comerciala in piata online Etsy, nu mai ramane decat sa iti creezi un cont si sa astepti sa te conectezi cu potentialii clienti interesati de produsele tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *