La sfarsitul lunii Mai, Instagram a anuntat ca va introduce monetizarea videoclipurile postate in IGTV. Este prima data in istoria aplicatiei cand Instagram va plati direct creatorii de continut. Pana acum, influencerii de pe Instagram nu putea fi platiti decat prin stabilirea unui contract cu un brand.

Iata care sunt informatiile care se cunosc momentan despre monetizarea IGTV, precum si intrebarile care stau pe buzele tuturor de cand a fost lansata aceasta informatie!

Va deveni IGTV noul YouTube?

Aceasta decizie naste multe intrebari. In trecut, utilizatorii alegeau Instagram in detrimentul Facebook datorita faptului ca aceasta aplicatie le oferea posibilitatea sa se bucure exclusiv de continut vizual. Spre deosebire de Facebook, care devenise un fel de agora a Internetului, un spatiu in care erau dezbatute subiecte actuale, Instagram era un moment de respiro, in care te puteai bucura de poze, videoclipuri scurte, boomerang-uri si gif-uri.

De cand a fost lansata stirea ca acum poti face bani din IGTV, lumea se intreaba daca IGTV va lua locul celei mai cunoscute platforme de continut video, YouTube. Adevarul este ca, de-a lungul anilor, YouTube a intampinat si rezolvat diferite probleme – momente pe care IGTV a avut timp sa le observe, sa le analizeze si, in final, sa le evite.

De pilda, una dintre problemele cu care s-au confruntat cei de la YouTube a fost monitorizarea continutului si evitarea comentariilor ofensive. Dupa diferite strategii, YouTube a reusit sa stapaneasca acest aspect. Din acest punct de vedere, IGTV considera ca nu va avea atat de multe probleme, adoptand multe dintre strategiile implementate de YouTube de-a lungul timpului.

Asadar… cum poti sa faci bani din IGTV?

Poti genera bani din IGTV folosind reclame inserate direct in videoclipul tau. Reclamele vor aparea atunci cand un utilizator da click pe un videoclip afisat in pagina de noutati. Acestea nu vor avea mai mult de 15 secunde si vor fi redate vertical. Desi multe date sunt inca neclare, cei de la Instagram au declarat ca 55% din profitul obtinut de la branduri revine influencerilor.

Echipa Instagram declara ca inca testeaza anumite aspecte ale monetizarii. Se gandesc sa introduca optiunea de a sari peste o reclama, insa momentan aceasta nu exista.

Care sunt regulile de care trebuie sa tii cont?

Legat de regulile pe care utilizatorii trebuie sa le respecte, exista cateva precizari facute de Justin Osofsky, COO Instagram, pentru publicatia The Verge. De exemplu, Osofsky declara ca cei care posteaza continut in IGTV au dreptul sa injure, insa, daca fac asta, continutul lor nu mai este inclus in categoria de videoclipuri monetizate.

Alt aspect important tine de orientarea videoclipurilor. Acestea trebuie filmate vertical atat de utilizatorii Instagram, cat si de brandurile care vor sa isi faca reclama cu IGTV. Din acest punct de vedere, IGTV si YouTube vor intra in competitie pentru cel mai popular tip de videoclipuri.

In prima faza, fiecare videoclip care isi propune sa faca bani din IGTV va fi verificat de o persoana. Cu timpul, este posibil sa se faca trecerea la o modalitate de verificare in care persoanele angajate pentru aceasta activitate vor fi ajutate de un sistem de software.

Alte metode de a obtine bani din Instagram!

  • Badgets (etichete). Utilizatorii vor putea sa cumpere aceste badgets in timpul sesiunilor de Instagram Live. Aceasta optiune va fi testata in urmatoarea luna pe un esantion mic de utilizatori.
  • Live Shopping. Cu ajutorul acestei optiuni, utilizatorii vor putea sa eticheteze brandurile in timpul videoclipurilor live pe Instagram.

Noutatile aduse de platforma Instagram la sfarsitul lunii mai reprezinta un avantaj enorm pentru creatorii de continut care vor reusi sa obtina bani din Instagram usor si sigur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *