Daca vrei sa faci bani online, live streamingul este o solutie foarte buna. Prin aceasta cale, influencerii si brandurile pot sa interactioneze direct cu urmaritorii lor.

Exista nenumarate platforme care iti permit sa intri live si sa comunici cu cei care te urmaresc. Rezultatul consta in construirea unei relatii bazate pe incredere si implicare. In cele ce urmeaza, vei descoperi 20 de platforme pe care poti face live streaming.

Multe dintre acestea sunt gratuite, iar restul sunt extrem de ieftine pentru serviciile de calitate pe care le ofera. De asemenea, cateva dintre ele ofera optiunea monetizarii, ceea ce te ajuta sa faci bani online cat timp esti live.

Facebook Live

Facebook Live iti permite sa intri live direct de pe pagina ta, de pe un grup sau de pe profilul personal de Facebook. Poti programa o sesiune live cu cel mult o saptamana inainte de difuzarea acesteia, utilizand functia Live Producer. Multumita acesteia, cei care te urmaresc vor primi o notificare in momentul in care intri in direct.

Cu LiveProducer poti combina si instrumente ca Be.Live sau Stage Ten, care iti permit sa inviti alti utilizatorii in cadrul sesiunii tale in direct. Aceasta optiune este complet gratuita.

YouTube Live

Pentru a utiliza aceasta optiune gratuita, ai nevoie sa detii un canal de YouTube cu peste 1.000 de subscriberi. La fel ca in Facebook Live, poti sa folosesti un encoder pentru a distribui diferite tipuri de continut (jocuri online, camere multiple). De fiecare data cand faci live streaming pe YouTube, videoclipul va fi postat automat pe canalul tau de YouTube, iar tu poti alege daca acesta ramane public sau privat.

Instagram Live Stories

In sectiunea de Story de pe Instagram, poti sa intri live si sa inviti alti utilizatorii sa participe la o conversatie online. Ai o limita de timp de o ora si, odata incheiat live streaming-ul, acesta dispare din Story. Daca vrei sa il publici, trebuie sa accesezi setarile si sa il faci vizibil pentru urmatoarele 24 de ore.

Twitch

Detinut de Amazon, Twitch este o platforma utilizata preponderent de gameri, dar si de influenceri din zona de e-sports sau muzica. Videoclipurile pot fi vizionate live, dar si in reluare.

E important sa stii ca exista si cateva extensii Twitch, prin care utilizatorii pot sa interactioneze direct cu transmisiile tale live. Monetizarea se face prin bitcoins, abonari, reclame si colaborari cu diferiti sponsori.

Periscope

Periscope este un serviciu de live streaming detinut de Twitter si iti permite sa interactionezi direct cu audienta ta de pe aceasta platforma. Rezultatul poate fi distribuit pe alte site-uri unde detii un cont. Periscope Producer ofera foarte multe optiuni creatorilor de continut.

Daca vrei sa monetizezi acest live stream, poti folosi Super Broadcaster pentru a transforma Super Hearts-urile (primite de la cei care au vizualizat clipul tau) in bani online. Pentru asta, trebuie sa fi primit aprobarea Twitter.

Be.Live

Aceasta aplicatie te ajuta sa produci continut live stream pentru Facebook Live, dar si pentru YouTube Live. Cu acest tool, vei putea sa iti personalizezi continutul cu logo-ul tau si vei avea acces la comentarii in timp real. De asemenea, poti invita pana la 10 participanti la sesiunea ta video, dintre care 4 vor fi mereu afisati pe ecran.

Aceasta optiune este gratuita pentru 3 live streaming-uri. Pentru mai multe sesiuni, va trebui sa achiti suma de 24.99$ pe luna, in schimbul careia videoclipurile tale live vor beneficia de o interfata prietenoasa, care va atrage mai multe vizualizari.

Zoom

Aplicatia de video calls ofera posibilitatea de a sustine webinarii. Aici poti crea sesiuni live cu un numar mare de participanti, poti face prezentari, poti organiza chestionare, poti face screen sharing si multe altele.

Participantii intra in direct cu tine cu ajutorul unui link si isi pot opri camera si microfonul pentru a-ti oferi mediul propice pentru a sustine o conferinta. Webinariile pot fi monetizate prin PayPal in functie de cat de mult se implica audienta ta.

Vimeo

Prin aceasta platforma de continut video, poti crea evenimente live cu un numar nelimitat de spectatori. De asemenea, ai posibilitatea de a distribui continutul obtinut pe orice alta platforma de social media.

Odata incheiata transmisia live, ai acces la un raport in care sunt inregistrate date relevante pentru live streaming-ul tau. Pentru a putea intra live pe Vimeo, ai nevoie de un cont Premium, care costa 75$ si in cadrul caruia vei fi primi sprijin non-stop din partea echipei Vimeo.

Google Meet

Serviciul de conferinta video este inclus in pachetul Google G Suite. Ai acces la conferinte si intalniri private direct din calendarul aplicatiei sau printr-o invitatie prin e-mail. Pana la sfarsitul lunii Septembrie 2020, cei de la Google au anuntat ca audienta maxima a unui videoclip va fi de 250 de participanti pe call si ca vor introduce posibilitatea inregistrarii intalnirii direct din aplicatie.

Microsoft Teams

Cei care foloseau Skype for Business se pot bucura acum de Microsoft Teams, o aplicatie menita sa faciliteze conferintele online. In cadrul acestora pot participa maximum 10.000 de utilizatori. Printre avantajele oferite de aceasta platforma, se numara si functiile de note-taking, screen sharing, accesul la mesaje scrise si inregistrarea intalnirii.

Restream

Acest tool iti permite sa faci o sesiune live care va fi distribuita pe 30 de platforme de social media simultan. Totodata, iti ofera un planificator, care te va ajuta sa iti organizezi videoclipurile live mai bine.

De asemenea, pe o singura platforma vei vedea comentariile lasate pe toate canalele de difuzare ale clipului tau live. Restream este gratuit daca accepti sa folosesti watermark-ul companiei. Pentru a-l elimina, va trebui sa platesti 16$ lunar.

StreamYard

StreamYard este o extensie de browser, care iti permite sa ai pana la 6 utilizatori in transmisia ta live, sa faci share screen si sa iti distribui continutul in timp real pe Facebook, YouTube, LinkedIn, Periscope si Twitch. Daca accepti watermark-ul StreamYard in clipul tau, e gratis. In caz contrar, trebuie sa platesti 20$ pe luna.

Stage Ten

Creatorii de continut digital folosesc Stage Ten pentru a face live streaming profesionist indiferent de device-ul folosit. Acest instrument iti permite sa introduci elemente audio in videoclipul tau, sa inregistrezi acum si sa postezi live mai tarziu, dar si sa distribui rezultatul pe Facebook, YouTube, Twitter si Twitch.

Daca alegi sa folosesti acest serviciu pentru o singura platforma, nu trebuie sa platesi. Taxarea incepe pentru site-uri multiple de la 19$ lunar.

Crowdcast

Platforma de conferinte video iti permite sa sustii interviuri live, Q&A-uri, cursuri, webminarii si multe alte. Aici poti crea sondaje de opinie si prezentari. Mai mult, ai optiunea de a vinde locuri pentru participantii la sesiunea ta live.

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele oferite de Crowdcast. Pretul pentru accesul la aceasta platforma incepe de la 20$ pe luna.

Bambuser

Cu experienta indelungata in zona de live streaming, Bambuser a lansat recent functia de Live Shopping Video. Cu ajutorul acesteia, transmisiunea live este conectata cu magazinele online. Astfel, cei care te urmaresc pot face cumparaturi in timp ce te asculta, fara sa paraseasca videoclipul tau.

Aceasta functie este excelenta pentru cei care lucreaza in marketing afiliat, oferind metode foarte avantajoase de promovare a diferitelor branduri. Pretul este stabilit impreuna cu echipa Bambuser.

IBM Watson Media

Fostul Ustream se numeste acum IBM Watson Media si iti ofera sansa de a promova continut live prin video playere. Software-ul de broadcast si functia de encoders ofera acces la date obtinute in timp real, fiecarui utilizator in parte, si alte informatii care te ajuta sa iti imbunatatesti sesiunile live.

Transmisia live se salveaza automat. Daca doresti, iti poti descarca videoclipul pentru a-l edita si a-l distribui oriunde doresti. Pentru 100 de ore de vizualizare, pretul incepe de la 99$.

Dacast

Alta platforma de live streaming populara este Dacast. Aici iti poti urca videoclipul, il poti edita, il poti monetiza si ai acces la informatii esentiale despre audienta ta.

Poti adauga logo-ul sau brandul tau personal. Rezultatul consta intr-un videoclip de 1080 de pixeli, pe care il poti descarca in device-ul tau si il poti distribui pe alte retele de social media. Costul acestui serviciu este de 19 dolari lunar.

Cisco Webex

Cisco Webex este o platforma care ofera servicii de conferinta video de multi ani. Insa schimbarile aduse de Covid-19 au transformat acest serviciu intr-una dintre platformele preferate ale multor branduri.

Interfata aplicatiei iti permite sa vizualizezi 25 de participanti simultan, sa faci screen sharing sau sa creezi un white board pe care oricine poate scrie.

Switcher Studio

In cazul in care vrei sa utilizezi mai multe device-uri de pe care sa faci live streaming-uri simultan, ai nevoie de Switcher Studio. Poti utiliza diferite unghiuri de filmare si poti distribui rezultatul pe Facebook, YouTube, LinkedIn si Microsoft Stream.

Utilizarea instrumentului costa 39$ lunar, pret explicat prin rezultatele de succes ale celor care fac live streaming folosind Switcher Studio.

Social Live

Pe aceasta platforma, poti crea si distribui videoclipuri. Continutul poate fi organizat prin drag and drop si poate fi editat adaugand efecte grafice, layout-uri. Poti distribui rezultatul pe orice platforma doresti, iar pretul variaza in functie de preferintele tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *