Vloggingul este una dintre activitatile care a „prins aripi” in ultimii ani, astfel incat exista vloggeri de succes in fiecare tara si in majoritatea domeniilor. Perioada pandemiei, insa, presupune foarte mult timp petrecut acasa, astfel incat majoritatea persoanelor sunt in cautarea unei activitati pe care sa o poata desfasura in confortul propriei locuinte.

Evident, exista seriale, filme, jocuri si multe alte forme de divertisment, insa multe persoane prefera sa faca exercitii cardio sau de forta acasa. Tocmai de aceea, daca esti un fan al activitatii sportive, este momentul perfect sa faci un vlog despre fitness sau yoga. Nu-ti trebuie decat curaj si putin timp pe care sa il acorzi activitatii tale preferate pentru a te indrepta in directia succesului din online.

Majoritatea vloggerilor de succes de astazi au inceput cu videoclipuri realizate prin propriile mijloace: filmari cu telefonul, editare simpla si rapida si locatii deloc iesite din comun (acasa, in parc, pe strada etc). Astfel, tot ce-ti trebuie este curajul de a incepe, cateva surse de inspiratie si o mica investitie in echipament.

Fitness sau yoga de acasa

Antrenamentele de acasa presupun exercitii care nu necesita aparate de fitness sau echipamente si accesorii complicate. Persoanele care cauta sfaturi si tehnici de acest tip vor sa descopere cele mai simple moduri prin care iti poti sculpta corpul sau mentine silueta. Astfel, exercitiile cu propria greutate, cu gantere, cu mingea de aerobic, cu benzi elastice sau tehnicile de yoga sunt la mare cautare acum.

De la idee la vizualizari si abonari

Desi stii sa executi toate miscarile pe care doresti sa le explici publicului tau, va fi necesar sa gasesti si cea mai buna metoda de exemplificare. Astfel, unghiul potrivit de filmare te va ajuta sa evidentiezi detaliile fiecarei miscari. Bineinteles, pentru a realiza o filmare de calitate din orice unghi doresti, vei avea nevoie de o camera buna (DSLR sau chiar un telefon performant) si de un trepied.

Daca vrei sa explici in timp ce executi miscarile, iti va trebui si un microfon de calitate. Cu toate acestea, multe videoclipuri de acest tip nu includ voce, ci doar explicatii text, iar imaginile sunt acompaniate de muzica. Lumina este un alt factor important, asadar ai putea folosi un set de lumini de studio.

Dupa ce ai facut “planul” filmarii (ai gandit exercitiile si tehnicile pe care vrei sa le demonstrezi, unghiurile de filmare, durata si explicatiile de rigoare), este momentul sa le pui in practica. Odata ce ai filmat tot ce voiai, insa, este necesar sa editezi videoclipurile pentru a obtine un material simplu, cursiv, interesant si nu prea lung.

Astfel, o alta investitie necesara va fi un software de editare video, precum Final Cut Pro sau Adobe Premiere Pro. Poti gasi informatii si ghiduri complete online despre folosirea acestor programe de editare video, iar filmarile pe care le realizezi se vor transforma in videoclipuri prezentate in mod profesionist.

Pentru a descoperi noi metode de prezentare si captare a atentiei publicului, ai nevoie de inspiratie din sfera online. Tocmai de aceea, trebuie sa urmaresti cu interes (si ochi critic) cele mai populare canale de fitness sau yoga acasa.

Pentru inceput, ai putea viziona cateva videoclipuri ale Pamelei Reif, trainer cu peste 5 milioane de abonati pe YouTube. Unele videoclipuri realizate de Pamela au depasit pragul de 35 de milioane de vizualizari, asadar ai avea de unde sa te inspiri. Fraser Wilson este autorul unui alt canal de succes despre fitness acasa pe YouTube, avand videoclipuri care depasesc 10 milioane de vizualizari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *