Multe modele online se tem sa aiba o prezenta activa pe site-urile de socializare. Pentru multe dintre ele, un cont de social media echivaleaza cu expunerea in fata cunoscutilor. In cadrul unui studio videochat legal, identitatea modelelor online este complet protejata – drept urmare, depinde in totalitate de model daca alege sa le spuna prietenilor, celor din familie si altor cunoscuti ca lucreaza in industria de videochat.

In cazul in care te confrunti cu o astfel de problema si nu stii daca ar trebui sa le spui alor tai de cariera ta, iti sugeram sa citesti acest articol, care trateaza problema din diferite perspective. Trebuie sa retii ca jobul pe care il ai nu este un motiv de rusine! Daca vorbesti cu persoane care tin la tine, acestea te vor intreba daca este legal ceea ce faci, daca esti in siguranta si vor vrea sa se asigure ca te simti confortabil in acest rol.

Este adevarat ca societatea romana inca vede videochatul ca pe un subiect tabu, dar cei care lucreaza in industria aceasta stiu ca multe dintre prejudecatile aduse acestui domeniu sunt nefondate. Ar trebui sa ai rabdare cu cei care afla pentru prima data de jobul tau, mai ales daca sunt persoane din alta generatie, cum ar fi parintii tai.

Odata ce iti asumi cariera de model online, vei observa multe imbunatari din diferite puncte de vedere. In primul rand, te vei simti eliberata! Deja stiai ca esti o persoana puternica si independenta, insa faptul ca nu trebuie sa mai ascunzi ceea ce faci te va ajuta sa dobandesti mai multa incredere in tine. Apoi, vei putea sa fii tu insati fara sa fii nevoita sa te mai ascunzi. In acest moment, iti poti face un cont de Facebook, Snapchat, Instagram s.a. in care poti sa fii tu insati.

Model videochat sau influencer?

Unui model online ii va fi foarte usor sa devina influencer. Un exemplu relevant este cazul lui Raquelle Diva, unul dintre cele mai cunoscute modele de videochat, care are peste 30.000 de followeri pe Twitter! Raquelle a declarat intr-un interviu ca social media joaca un rol esential pentru cariera ei, insa mentioneaza ca este important sa ramana activa pe platformele de socializare.

Intrebata care este platforma ei preferata, Raquelle raspunde ca prefera Twitter, fiind usor de utilizat si avand mai putine restrictii decat alte site-uri. De asemenea, Raquelle spune ca studioul cu care colaboreaza o ajuta sa isi administreze conturile de social media, ceea ce ii permite sa se concentreze pe cariera ei si pe continutul pe care vrea sa il ofere fanilor ei.

De ce este important sa fii activa pe social media?

Intr-un articol intitulat “The Benefits of Having a Social Media Presence” (tr. „Avantajele prezentei pe social media”), avantajele de care ai parte fiind activa pe retele de socializare sunt impartite in trei categorii: beneficii la nivel general, din punct de vedere financiar si personal.

Prezenta pe site-urile de socializare te va ajuta sa castigi membri noi si sa iti imbunatatesti relatia cu cei deja existenti. Marind reteaua de oameni cu care interactionezi, vei deveni mai cunoscuta in domeniu si vei avea acces la premiile din industrie. De asemenea, vei putea sa faci bani vanzand poze sau videoclipuri in privat si ai sanse mari de a incheia contracte de promovare cu diferite branduri. 

Nu in ultimul rand, retine ca este normal sa ai emotii cand incepi sa iti creezi o personalitate online. Se spune ca inceputul este intotdeauna cel mai greu, ceea ce este adevarat si in momentul in care vrei sa devii influencer. Cu toate acestea nu ai nevoie decat de putin curaj si de o doza de optimism pentru a deveni un influencer de succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *