Se spune ca muzica este un limbaj universal, pe care toti oamenii il vorbesc indiferent din ce parte a lumii vin. Daca si tu iubesti muzica, avem vesti bune pentru tine – acum poti sa faci bani online din hobbyul tau!

Mai mult, nu trebuie sa fii un scriitor talentat sau sa stii totul despre un anumit subiect. Metodele oferite in acest articol pot fi folosite de oricine este indragostit de ritmul fermecator al melodiilor, indiferent de genul muzical pe care il prefera.

Industria muzicala se afla in continua expansiune, avand in vedere ca zilnic sunt lansate piese si apar pe piata noi cantareti si trupe. Extinderea sa neintrerupta inseamna ca recenziile sunt in continua cautare – moment in care intervii tu si iti transformi pasiunea in profit online! Iata cum trebuie sa procedezi pentru a castiga bani online din muzica!

Colaboreaza cu publicatii specializate in domeniul muzical

Exista cateva publicatii din domeniul muzical care publica articole venite din partea colaboratorilor, ceea ce inseamna ca poti sa aplici si tu pentru una dintre ele. Cele mai populare exemple de astfel de reviste online sunt:

  • DRUM!– daca esti pasionat de tobe, trebuie sa stii ca aceasta publicatie plateste cate 50$ pentru fiecare articol de 300 de cuvinte publicat.
  • Symphony Magazine – iubitorii de muzica clasica pot trimite articole care sa aiba intre 1.500 – 3.000 de cuvinte, pentru care vor fi primi o suma situata intre 500 – 900 $.

Scrie recenzii pentru site-uri generice

In cazul in care nu ai experienta in a scrie despre muzica, poti incepe cu site-ul Cultured Vultures. Aici poti sa scrii despre orice subiect te pasioneaza, inclusiv din domeniul muzical.

La fiecare 300 de vizualizari adunate de articolul tau, vei fi remunerat cu 50 de centi. Sigur ca suma nu este deloc impresionanta, insa vei dobandi experienta in domeniul recenziilor muzicale, iar aceasta va arata foarte bine in CV-ul tau.

Lucreaza direct cu artistii

Daca vrei sa faci bani online din recenziile muzicale scrise, ai putea sa colaborezi direct cu artistii. Multi cantareti noi pe piata cauta pe cineva care sa le promoveze produsele artistice – pentru a lua legatura cu ei, nu trebuie decat sa accesezi una dintre platformele menite sa faciliteze comunicarea dintre muzicieni si cei care fac recenzii.

Un astfel de site este Slice the Pie, un serviciu care ii pune pe artistii independenti in legatura cu cei care scriu recenzii, acestia din urma fiind denumiti scouts. In calitate de scout, trebuie sa asculti o piesa pentru cel putin 90 de secunde, sa ii dai o nota si sa scrii un review detaliat pentru aceasta. Totusi pretul nu este foarte mare – vei fi platit cu aproximativ 2$ pe ora.

Alt serviciu din care poti face bani online este PlaylistPush, o platforma care colaboreaza cu cei de la Spotify. Lucrand cu ei, te angajezi sa organizezi cantecele in functie de genul muzical caruia ii apartin.

Fa-ti un blog!

De asemenea, daca esti pasionat de muzica, iti poti deschide propriul blog, in care sa discuti melodiile, artistii si albumele care iti plac. Vei avea o libertate de expresie mai mare si, cu timpul, sunt sanse foarte mari sa obtii venit de pe urma recenziilor tale muzicale.

Nu in ultimul rand, bucura-te de ocazia de a scrie despre un subiect care te pasioneaza! Nu uita ca Elvis Costello a spus odata „writing about music is like dancing about architecture” (tr. „sa scrii despre muzica este ca si cum ai dansa despre arhitectura”). Ceea ce inseamna ca nu exista reguli batute in cuie si ca cel mai important este sa te distrezi castigand bani online facand ceea ce-ti place!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *