Daca vrei sa obtii bani din Amazon, inseamna ca a venit momentul sa iti deschizi o afacere pe aceasta platforma. Orice business online solicita sa investesti bani si timp la inceput, insa poti obtine rezultate extrem de satisfacatoare.

Deschiderea unei afaceri pe Amazon nu este un drum pe care pornesti singur. Odata ce ai identificat produsul pe care il pui la vanzare, vei avea alaturi de tine serviciul FBA (Fulfillment by Amazon). Acesta vine in sprijinul celor care fac comert online si se ocupa de partea logistica a acestui business. Receptia produselor de la producator, depozitarea, livrarea, contabilitatea, garantia, partea de customer support, toate intra in obligatiile acestui serviciu.

Drept urmare, partea cea mai dificiala a unei afaceri Amazon apare chiar la inceput. Daca reusesti sa depasesti momentul initial, te vei putea bucura de un venit extra din propria afacere.

Cum alegi produsul pe care il pui la vanzare pe Amazon

Desi ai folosit diferite surse care invata cum ar trebui pornita o astfel de afacere, este posibil sa intri intr-o pana de inspiratie atunci cand vine momentul sa alegi ce produs sa pui la vanzare pe Amazon.

Exista o serie de recomandari pe care trebuie sa le ai in vedere in momentul in care selectezi care va fi produsul pe care il vei oferi spre vanzare. Cei de la AmazonRocket au creat un ghid extins privind acest aspect. Pana atunci, insa, iata cateva criterii dupa care sa te orientezi cand iei aceasta decizie!

1. Alege un produs al carui pret sa nu depaseasca suma de 50$, dar nici sa nu fie mai mic de 10$.

2. Greutatea acestuia ar trebui sa se incadreze sub limita de 3kg (5 pounds).

3. Produsul poate fi expediat din China.

4. Poate fi vandut pe Ebay.

5. Nu este un produs sezonier.

6. Produsul este simplu si rezista transportului.

7. Calitatea produsului este mai buna decat a altor selleri.

8. Il poti procura cu 25% din pretul pe care il ceri la vanzare.

9. Il poti cumpara de la alti furnizori.

10. Prima pagina iti ofera un spatiu pentru optimizare.

11. Ai posibilitatea sa adaugi alte produse din aceeasi categorie.

12. Poti folosi mai multe cuvinte cheie care vor ajuta la identificarea produsului tau.

13. Nu intri in competitie cu branduri mari.

14. Cand cauti un produs similar pe Amazon, gasesti obiecte cu cel putin 50 de recenzii chiar pe prima pagina.

15. In categoria principala, exista produse asemanatoare cu o rata BSR (Best Seller Rank) de peste 5.000.

Se spune ca inceputurile sunt cele mai dificile. In cazul in care vrei sa obtii bani din Amazon, trebuie sa te inarmezi cu rabdare, pentru ca urmeaza 3 luni in care vei depune munca de documentare, vei analiza piata, vei contacta furnizori si vei efectua alte sarcini similare.

In acest timp, vei petrece aproximativ 15 ore pe saptamana pregatind „terenul” pe care sa iti lansezi afacerea Amazon. Dupa ce a trecut perioada initiala, vei putea sa te relaxezi, sa lucrezi oricand doresti si, daca lucrurile merg bine, vei angaja alte persoane care sa te ajute sa mentii aceasta afacere.

Retine ca regulile oferite mai sus sunt doar orientative si nu este nimic gresit daca alegi sa te abati de la cateva dintre ele. Orice afacere online presupune spirit antreprenorial, curaj si imaginatie. Totusi, nu exista o reteta care sa garanteze succesul, motiv pentru care este bine sa iti asculti si intuitia atunci cand pornesti pe acest drum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *