Vrei sa faci bani online? Cauti idei de afaceri? Ce parere ai de Amazon? Afla care sunt avantajele si dezavantajele la care trebuie sa te astepti cand iti propui sa obtii bani din Amazon.

Ce trebuie sa stii despre piata de business Amazon

Lansat in anul 1995 in SUA, Amazon a fost initial o librarie online. Cu timpul, s-a dezvoltat intr-o companie de vanzari internationale online, cu site-uri de retail separate in SUA si Canada. In Europa, tarile care au propriul domeniu Amazon sunt Marea Britanie, Franta, Germania, Italia si Spania. De asemenea, exista un site si pentru Australia, Japonia, China, India si Mexic. Exemplul Amazon dovedeste ca exista idei de afaceri care, executate „cu cap”, pot aduce o suma fabuloasa de bani online.

Dupa cum arata datele puse la dispozitie de cei de la Statista, in prima parte a anului 2020, Amazon a generat vanzari cu o valoare neta de aproximativ 75,45 miliarde de dolari. In momentul de fata, valoarea neta trimestriala a acestui business a depasit recordul inregistrat de Amazon in anul 2019. Totodata, poti observa ca cifra de venituri net trimestriale este in continua crestere, an de an. Chiar si in anul 2008, cand America a fost lovita de criza economica, Amazon a continuat sa inregistreze cresteri impresionante.

La ce trebuie sa te astepti cand vrei sa obtii bani din Amazon

In cazul in care ai nevoie de idei de afaceri care sa-ti aduca bani online, Amazon ar putea sa fie ceea ce cauti. Desi este un business care se dezvolta neintrerupt, iar cererea de pe piata este foarte ridicata, nu foarte multi oameni stiu ce sa faca pentru a obtine bani din Amazon. 

In cazul in care vrei sa investesti intr-o astfel de afacere, trebuie sa stii ca inceputul va fi mai dificil, insa, cu timpul, iti vei da seama ca eforturile tale au meritat. Daca nu vrei sa fii luat prin surprindere de deschiderea unui astfel de business, iata la ce ar  trebui sa te astepti!

  • Timp de 3 luni, acesta va deveni un job in sine, caruia va trebui sa-i aloci cam 15 ore pe saptamana. Dupa cum stii, odata ce ai gasit idei de afaceri care pot fi puse in practica, trebuie sa le iei in serios. Astfel, timp de 3 luni, vei analiza concurenta, vei crea strategii de dezvoltare, vei contacta furnizori, firme s.a.m.d.
  • Conform acestui articol, trebuie sa fii dispus sa investesti aproximativ 5.000 de dolari in prima luna, suma care se va indrepta spre produse, spre fotografierea acestora, spre brand-ul si logo-ul tau.

Pe langa timpul si banii alocati inceperii acestui business, trebuie sa indeplinesti urmatorii pasi. 

  • Realizeaza o analiza prin care identifici care sunt produsele cele mai cautate pe Amazon USA. Totusi, este recomandat sa nu intri in competitie cu branduri renumite. Cu cat iti alegi o nisa mai restransa, cu atat iti cresc sansele de a castiga bani din Amazon.
  • Cauta producatori din China, care sa iti ofere un raport calitate-pret satisfacator. Dupa ce i-ai gasit si ai negociat cu ei, foloseste optiunea „Trade Assurance” de pe site-ul Alibaba, care iti garanteaza ca plata este securizata.
  • Comanda-ti produsul imediat ce este disponibil. Atunci cand acesta ajunge la tine acasa, iti vei da seama ce trebuie sa faci pentru a imbunatati obiectele pe care le vinzi.

Odata ce ai trecut prin etapele mentionate mai sus, poti sa spui ca ai trecut de la idei de afaceri la un business propriu zis. Daca afacerea merge bine, vei incasa sume impresionante si vei fi multumit ca ai reusit sa pui in practica cele mai profitabile idei de afaceri.

Main Image Credits: The Next Web

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *