Mediul online este potrivit pentru oricine, dar mai ales pentru persoanele curioase, cu simt creativ si antreprenorial. Astfel, nu este de mirare ca aplicatia momentului este TikTok, o platforma unde vei gasi videoclipuri care te vor uimi, te vor amuza, te vor soca, dar nu iti vor permite sa lasi telefonul din mana pentru un timp indelungat.

Daca vrei sa afli ce este TikTok, trebuie sa iti imaginezi o platforma cu videoclipuri nu la fel de lungi ca cele de pe YouTube si nici la fel de bine planificate ca cele de pe Vine. Totusi, este locul unde generatia Z isi da intalnire pentru a posta filmulete scurte, menite sa le aduca notorietate in domeniul virtual.

Descopera, in cele ce urmeaza, cum a inceput povestea acestei aplicatii si cum trebuie sa procedezi pentru a face bani pe Tik Tok!

Imperiul TikTok – cum a luat nastere aplicatia fenomen?

Aplicatia mobila TikTok are la baza start-up-ul Musical.ly, achizitionat in anul 2017 de catre compania Byte Dance din Beijing. Cu un an inainte, Musical.ly lansase o aplicatie similara cu TikTok (Douyin), care castigase aproximativ 200 de milioane de urmaritori in mai putin de un an. Inca de pe atunci, formatul oferit era promitator!

In anul 2018, aplicatia a fost instalata de peste 663 de ori. In 2019, TikTok a ajuns in top 3 cele mai descarcate aplicatii din lume. Conform unui studiu efectuat de cei de la Sensor Tower, in luna februarie a anului 2020, TikTok a fost descarcata de aproape 113 milioane de ori, devenind astfel cea mai populara aplicatie a momentului.

Forbes estimeaza ca Zhang Yiming, fondatorul Byte Dance, are o valoare de aproximativ 16 miliarde de dolari. Daca privesti evolutia acestei platforme, poti observa ca istoria ei se aseamana cu succesul pe care il ofera utilizatorilor: cat mai rapid si uimitor. Astfel, pare evident ca daca vrei sa faci bani online, TikTok este una dintre cele mai sigure provocari.

Cum poti sa creezi continut viral?

Daca reusesti sa creezi continut care sa devina viral, este foarte usor sa obtii bani din Tik Tok. Desi regulile sunt inca incerte, conform unei discutii purtate pe Quora, pentru a deveni viral ai nevoie de mai mult de 1000 de urmaritori, de peste 100.000 de vizualizari si de cel putin 35. 000 de like-uri.

Pentru a-ti creste sansele de a deveni popular, incearca sa aplici urmatoarele recomandari:

• Adauga hashtag-uri la clipurile tale.

• Foloseste pagina „For You”.

• Distribuie continutul tau pe alte platforme, cum ar fi Facebook, Instagram, YouTube s.a.

• Interactioneaza cu ceilalti utilizatori de TikTok.

• Colaboreaza cu alti oameni. Cu cat mai multe persoane apar in videoclipurile tale, cu atat aduni mai multe vizualizari.

• Posteaza regulat.

• Posteaza continut de calitate inalta si videoclipuri cu rezolutie mare.

Conform acestor date, poti primi pana la 200.000 de dolari pe postare daca esti popular si colaborezi cu un brand cunoscut. Mai mult, exista un calculator care iti permite sa afli cati bani poti face din Tik Tok. Il gasesti aici, dar trebuie sa retii ca nu este un instrument care iti ofera cifre oficiale, ci doar te ajuta sa iti estimezi valoarea.

Daca vrei sa incerci sa devii viral pe TikTok, nu ai nimic de pierdut. Aplicatia are un layout foarte usor de folosit, despre care poti citi mai multe intr-un alt articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *